Джеф Безос отне титлата на най-богатия човек на Земята от основателя на Microsoft Бил Гейтс, който я удържа от 2013 година.

Това стана възможно благодарение ръста на акциите на Amazon с 1,2% този четвъртък – вечерта на 27 юли. Но Безос се задържа на пиедестала за съвсем кратко време: още днес Гейтс си върна изгубената титла.

Според информацията на Bloomberg Billionaires Index, към 28 юли финансовото състояние на Безос достигна $89,3 милиарда и за един ден спадна с $544 милиона. Това съвсем не е малко: Безос почти половин ден остана най-богатият човек на планетата.

Според 30-те години наблюдения и статистики на Forbes, Безос бе седмият човек, получил макар и за кратко, титлата на най-богатия в света. Веднага след него и Гейтс, в рейтинга са включени Амансио Ортега (основател на Zara), Уорън Бъфет, Марк Зукърбърг и Карлос Слим.

Към днешен ден Amazon владее 43% от всички онлайн продажби в САЩ, а 64 милиона души са абонирани за неговата онлайн услуга Prime Service, която предоставя достъп до видео стрийм. Amazon отдавна не е само ритейлър. Amazon продава облачни услуги на хиляди компании – от Netflix до министерството на правосъдието на Великобритания. Безос отделя много внимание на ИИ и на стратегическото развитие на Amazon.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
5 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ХиХИ
ХиХИ

Дрее му. И аз да държах Амазон щеше да ми дрее. Нямаше да оправя България. Само студентски град.

АхОх
АхОх

Боже какви големи суми имат тези хора?!?!
Имат пари да си купят държави, фирми , хора ,абе каквото им душа искат.
Не мога да разбера колко са алчни, че продължават да грабят като луди и не поделят на света. То затова всичко е толкова скъпо защото тези алчни до небесата продъжават да се тъпчат.

Държавите трябва да сложат ограницение на година за всички – не може да имаш приходи за година над 10 милиона, всичко над 10 са данъци ако не ги вложиш в бизнес-
Така няма да има лични мега богаташи просто големи бизнеси ако толкова много искат да провят бизнес.

Иван
Иван

100% съм сигурен,че ако беше на тяхно място нямаше да мислиш така 🙂

111
111

Грабели?!?! Човека си е изградил успешен бизнес. Има акъл, има възможности. Да не ги откраднал с някоя държавна поръчка като тука? Направи и ти успешен бизнес, докарай го до милиарди и давай на мързеливите африканци, които само чакат някой да им дава, без да опитват да работят. Поинтересувай се какво стана в Зимбабве и фермерите там. Изгониха белите фермери, защото били експлоататори, гадни мръсни, конфикуваха им земята и я дадоха на негрите. След 1 година като разсипаха всичко,взеха да ги молят ад се върнат да работят пак те по фермите. И накрая взеха да молят за помощи от храна, че… Виж още »

AxOx
AxOx

Бил Геитс е богат защото са направили мръсна сделка между правителстово, майка му, Бил и IBM. Държавата поръчала на IBM която била задължена да купи от външна фирма и чрез майката на бил която работила за тях поставили нашия Бил с неговата мизерна фирма да е фиктивната трета страна- Бил получил указания как и какво да купи–- от тогава само парите валят- (Доналд Тръмп получил парите и връзките от баща си който не знам какви мръсни сделки въртял за да ги натрупа… защото строителните фирми са ганстерите в Америка, както навремето с ресторантите) Та както виждаш не е умен, но… Виж още »

1111
1111

А ти поинтересувал ли си се колко пари дава Бил Гейтс и жена му за благотворителност и други проекти в ползва на хората? Тия харчат като изоглавени милиарди за неща, за които мрънкаш в първия си пост, ама сега ти е крив. Плюеш единия, направил милиардите с „мръсна“ според теб сделка, който ги дарява и е убедил още няколко милиардера да направят същото включително Уорън Бъфет, плюеш и този направил милиарди от нормален бизнес, но не давал. Тръмп пък виновен, че баща му правил мръсни кинти…. Дай да обвиним негрите за Хитлер, че ако не беше Африка, нямаше да има… Виж още »

Евала
Евала

Браво, на човека!

Google
Google

Windows 10 е боклук и се използва само от идиоти с две мозъчни клетки. Аз бях на стаж в Google и там никой не използваше Windows, само Linux и чат-пат OS X, но най-вече Linux.

бай гошо от 5тия етаж
бай гошо от 5тия етаж

Явно, защото много разбираш остана само със стаж..

Алекс
Алекс

Има ли вариант да се банват поне очевидните тролове? Тоз с Уиндоуса почна да става досаден.