Джеф Безос отне титлата на най-богатия човек на Земята от основателя на Microsoft Бил Гейтс, който я удържа от 2013 година.

Това стана възможно благодарение ръста на акциите на Amazon с 1,2% този четвъртък – вечерта на 27 юли. Но Безос се задържа на пиедестала за съвсем кратко време: още днес Гейтс си върна изгубената титла.

Според информацията на Bloomberg Billionaires Index, към 28 юли финансовото състояние на Безос достигна $89,3 милиарда и за един ден спадна с $544 милиона. Това съвсем не е малко: Безос почти половин ден остана най-богатият човек на планетата.

Според 30-те години наблюдения и статистики на Forbes, Безос бе седмият човек, получил макар и за кратко, титлата на най-богатия в света. Веднага след него и Гейтс, в рейтинга са включени Амансио Ортега (основател на Zara), Уорън Бъфет, Марк Зукърбърг и Карлос Слим.

Към днешен ден Amazon владее 43% от всички онлайн продажби в САЩ, а 64 милиона души са абонирани за неговата онлайн услуга Prime Service, която предоставя достъп до видео стрийм. Amazon отдавна не е само ритейлър. Amazon продава облачни услуги на хиляди компании – от Netflix до министерството на правосъдието на Великобритания. Безос отделя много внимание на ИИ и на стратегическото развитие на Amazon.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари