За първи път от 24 години насам Бил Гейтс вече не е най-богатият американец! Вместо това тази чест се отдава на изпълнителния директор на Amazon Джеф Безос, който оглави списъка Forbes 400.

В новата подредба Безос стана и първият американец в историята, който попада в списъка с над 100 милиарда долара богатство. Изпълнителният директор оглави класацията със своите 160 млрд. долара. На второ място остана Бил Гейтс с 97 млрд. долара.

Така беше нарушена и доминацията на създателя на Microsoft. От 1994 г. до 2017 г. Гейтс неизменно попадаше на лидерската позиция на Forbes 400. Сега обаче Безос измъкна първото място, като бележи забележителните 78.5 млрд. долара печалба за последните 12 месеца.

Припомняме, че през юли 2017 г. човекът с властта в Amazon отново за кратко оглави класацията. Сценарият се повтори и през октомври 2017 г., но Гейтс неизменно успяваше да си върне мястото на върха.

На трето място в класацията с 88.3 млрд. долара се нарежда Уорън Бъфет, следван от Марк Зукърбърг (61 млрд.), Лари Елисон (58.4 млрд.) и Лари Пейдж (53.8 млрд.), които допълват топ 6.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
1 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
ronsimJooooooonМирославатака ботовеБай дейтрейдър Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Бай дейтрейдър
Бай дейтрейдър

През седмица една и съща глупава новина…говорете повече за проблемите на новия айфон-по интересни са:)

атака ботове
атака ботове

Майко мила!

Мирослав
Мирослав

Това е стара новина! По-интересна е недоказаното твърдение, че Путин е най- богатият човек на света. Още когато на Безос състоянието се оценяваше на над 100 милиарда, витаеше слуха, че Путин притежава 150 млрд. И това няма, ама никак да ме учуди, при тези огромни природни богатства и при този нисък стандарт на живот на руснаците.

Jooooooon
Jooooooon

Новини отпреди една година. Още миналата година по това врем3 Безос беше задминал Гейтс амя на българските медии едно година им трябва, че да го отразят. А това, че Гейтс е бил на първо място от 97 досега е глупост, която се оборва за 5 сек в Гугъл. Вижте сой е Карлос Слим, после пишете 😉

ronsim
ronsim

Защо не се пише колко данъци са укрили?
Да не говорим за Законото избягване на същите.
Хиляди счетоводители и адвокати, които Единствено занимание е Укриването, избягването или както искате наречете на данъци На Богатите.