Основателят и генерален директор на Amazon Джеф Безос отново е най-богатият човек на планетата, според Forbes.

Изданието Real-Time Billionaire Rankings, пресмятащо финансовото състояние в реално време посочи, че ръководителят на Amazon е изпреварил по богатство основателят на Microsoft Бил Гейтс. Bloomberg съобщи, че това се дължи на ръста от 13% в цената на акциите на Amazon за последното тримесечие. Единственият предишен пък, той постигна същия успех на 27 юли тази година, благодарение на рекордно високия ръст на акциите на Amazon – но само за няколко часа.

Финансовото състояние на Безос, след приключването на борсовия ден в петък, достигна $93,1 милиарда. По този начин Бил Гейтс бе изместен на второ място с капитал $89,9 милиарда. На трето място в престижната класация на Forbes е Уорън Бъфет с финансово състояние $80,6 милиарда.

В класацията на Forbes, проследяваща средното, а не моментното финансовото състояние на най-богатите хора на планетата, първите три места принадлежат на същите хора, но подреждането е друго: на първо място си остава Бил Гейтс (62 годишен) с $86 милиарда, втората позиция е за Уорън Бъфет (87) със $75,6 милиарда и на трето място се намира Джеф Безос (53) със $72,8 милиарда.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
АнтиКомунистАнтикомунистTar Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Tar
Tar

1) у.бъфет(76млрд + 40 млрд в негови фондации за да плати децата му по малко данък наследство)

Tar
Tar

Пазарна капитализация има още повече :
41% от акците *464млрд капитализация = 191 млрд $

АнтиКомунист
АнтиКомунист

Той нали каза, че няма да им оставя наследство? Те да не са мързеливи Българи? Бъфет е филантроп, той няма да оставя наследство!!

Антикомунист
Антикомунист

Къде е Бацо-Гацо да им каже как да правят нещата? 1,2,3…