Основателят и генерален директор на Amazon Джеф Безос отново е най-богатият човек на планетата, според Forbes.

Изданието Real-Time Billionaire Rankings, пресмятащо финансовото състояние в реално време посочи, че ръководителят на Amazon е изпреварил по богатство основателят на Microsoft Бил Гейтс. Bloomberg съобщи, че това се дължи на ръста от 13% в цената на акциите на Amazon за последното тримесечие. Единственият предишен пък, той постигна същия успех на 27 юли тази година, благодарение на рекордно високия ръст на акциите на Amazon – но само за няколко часа.

Финансовото състояние на Безос, след приключването на борсовия ден в петък, достигна $93,1 милиарда. По този начин Бил Гейтс бе изместен на второ място с капитал $89,9 милиарда. На трето място в престижната класация на Forbes е Уорън Бъфет с финансово състояние $80,6 милиарда.

В класацията на Forbes, проследяваща средното, а не моментното финансовото състояние на най-богатите хора на планетата, първите три места принадлежат на същите хора, но подреждането е друго: на първо място си остава Бил Гейтс (62 годишен) с $86 милиарда, втората позиция е за Уорън Бъфет (87) със $75,6 милиарда и на трето място се намира Джеф Безос (53) със $72,8 милиарда.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари