Джеф Безос инвестира в нова услуга за обработване на снимки

0
48

Bezos Expeditions – фирмата на шефа на Amazon Джеф Безос -, Spark Capital и още инвеститори наскоро подкрепиха с общо $6 милиона нов стартъп на име Aviary. Aviary разработват едноименна услуга за обработване на снимки. Според техни собствени данни само през последните трийсет дни продуктът им е използван от над осем милиона души.

Услугите на Aviary са вградени в доста популярни приложения, сред които, например, Flickr, MailChimp, Shopify, Box, TwitPic и Halftone. Потребителите на тези услуги за обработили над 100 милиона снимки, използвайки именно софтуера Aviary. Новите $6 милиона, с които се сдобиха, ще им помогнат да се наложат още повече на пазара.

Подобно на Instagram и Aviary ни позволява да добавим повече контраст или яркост към снимките, така че да подобрим качеството им. Различното обаче е, че инструментите за обработка могат да бъдат използвани в различни приложения и услуги на трети страни, например всички горепосочени сайтове. В допълнение към обработването на снимки, инструментите им могат да се ползват и за обработка на аудио и създаване на музика.

Компанията отказа да разкрие кои са останалите й инвеститори, но заяви, че ще използва новия капитал, за да разшири партньорствата си с други компании. Екипът им определено е амбициозен – целта им е софтуерът им да се превърне в „стандарт за всички приложно-програмни интерфейси за обработване на снимки“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари