Джеф Безос – на първо място в технологичната класация на Vanity Fair

0
73
Vanity Fair публикуваха тазгодишното издание на ежегодната си класация New Establishment, в която нареждат най-влиятелните личности в сферата на технологията. Тази година списанието е поставило на първо място шефа на Amazon Джеф Безос.

Заставайки на първа позиция, Безос оставя зад гърба си двама от най-високопоставените служители на Apple: Главният изпълнителен директор Тим Кук, и гуруто в дизайнерските среди Джонатан Айв си споделят третото място. Причината, поради която Безос води класацията тази година са иновативните му подходи в бизнеса. Сред едно от последните успешни начинания предприети от шефа на Amazon бе купуването на Washington Post.

Най-голям скок в тазгодишната класация спрямо миналогодишната са направили Главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг и Главният изпълнителен директор на Netflix Рийд Хейстингс. Според Vanity Fair, тази година тези хора са „разтърсили основите на индустриите си и са участвали в оформянето на света, в който живеем днес“.

В списъка са още Лари Пейдж и Сергей Брин от Google, Марк Зукърбърг от Facebook, Лий Кун-хий и Лий Джей-йонг от Samsung, Джак Дорси от Twitter, Мариса Майър от Yahoo и други.

 
0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари