Джеф Безос продаде акции на Amazon за $1,8 милиарда, за което трябва да плати $400 милиона данъци

2
956

Джеф Безос само за три дни продаде 900 000 акции на основаната от него компания Amazon. Това се счита за $1,8 милиарда доход и Безос ще трябва да плати данъци с обща сума около $400 милиона. Сега неговото финансово състояние се оценява на $115 милиарда. Forbes напомни, че основателят на Amazon е продавал акции на компанията с подобна сума и през 2018 година. Изданието напомня, че Безос е дал на бившата си съпруга 25% от акциите на компанията – 19,7 милиона акции.

Сега капиталът на неговата бивша съпруга превиши $36 милиарда и по този начин тя е на трето място в рейтинга на най-богатите жени в света. Тя се нарежда веднага след наследницата на L’Oréal Франсоаз Бетанкур Майерс и дъщерята на носнователя на корпорацията Walmart Елис Уолтън. Според споразумението при развода, Безос има право на глас с акциите на своята бивша съпруга.

Безос редовно продава значителни обеми от своите акции, но сегашната продажба е най-голямата от гледна точка на получените пари. Миналата година се появи информация, че Джеф Безос възнамерява редовно да продава своите акции на Amazon и с получените пари да финансира своят космически стартъп Blue Origin.

Въпреки всичко това, милиардерът остана най-богатият човек на Земята. Forbes оценява неговото финансово състояние на $116 милиарда. $108 милиарда от тях осигуряват акциите на Amazon.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Дядо ти
Дядо ти

Поличените пари. Хайде обратно в първи клас.

Срам за България
Срам за България

Случва се да бърка човек, иронията е че се случва на всяка статия, но това не е основание да си вирите носа и сочите с пръст, може и по-прилично да споменете за грешката..