Най-богатият човек на планетата само за няколко часа стана с $12 милиарда по-богат.

След задължителното публикуване на финансовия отчет на Amazon, цените на акциите на компанията скочиха. Fortune съобщи, че Amazon е превишил очакванията на Уолстрийт – акциите на компанията поскъпнаха с 6,3% и сега една акция на Amazon струва $1614. В резултат от това, финансовото състояние на милиардера се подобри с още $12 милиарда и достигна $134 милиарда.

Финансовият резултат на Amazon за първото тримесечие на 2018 година, пресметнат на годишна база, е нараснал 2,25 пъти до $1,62 милиарда. Освен в САЩ, компанията има офиси и търговски мрежи в Канада, Китай, Бразилия и в много европейски държави. Към днешен ден в Amazon работят около 550 000 души.

Американските медии казаха, че Amazon е „наводнена от печалба“. Редица аналитици прогнозираха понижаване на печалбата, понеже Безос активно инвестира в строителството на нови дата центрове и в създаването на собствен софтуер. Но когато Amazon публикува своя финансов отчет, инвеститорите бяха много приятно изненадани, понеже котировките на компанията скочиха с над 7%.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари