Джеф Безос се развежда, а съпругата му става най-богатата жена на планетата

9
2373

Джеф Безос, ръководителят на Amazon и най-богатият човек в света се развежда със съпругата си Макензи Татъл. Те се ожениха през 1993 година и имат три сина и приемна дъщеря.

Макензи Татъл играе огромна роля в бизнеса на Безос. Тя от детството си се увлича от книги и е искала да стане писател. Когато през 1994 година Джеф Безос създава интернет магазин (много смело за времето си решение), вече е било ясно с какво ще се търгува – разбира се, че с книги. Първият офис на Amazon всъщност е гаражът на неговите родители. Безос прокарва в гаража интернет, купува от местния магазин две врати и прави от тях импровизирана маса, на която поставя компютрите. Родителите на младия бизнесмен вземат кредит от $10 000 и ги влагат в бизнеса на Джеф. Макензи е първият счетоводител на компанията и се грижи за финансовите въпроси, подбира персонала и съставя бизнес стратегията, След няколко години Amazon се премества в по-голямо помещение. Макензи написва няколко книги и за едната от тях получава престижната награда American Book Award.

Джеф Безос съобщи за развода в своя Twitter акаунт:

Искаме хората да знаят, как се развива нашият живот. След дълъг период на внимателно обмисляне и опити да живеем отделно, решихме да се разделим и да продължим да общуваме като приятели„.

Според изданието Radar Online, причината за развода е изневярата от страна на Безос. Злите езици твърдят, че през последните осем месеца Безос уж се среща с Лорън Санчес, съпругата на влиятелния холивудски агент Патрик Уайтсел. Bloomberg пресметна, че след развода, Макензи трябва да получи $69 милиарда и по този начин ще стане най-богатата жена на планетата.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари