Джеф Безос се развежда, а съпругата му става най-богатата жена на планетата

9
2156

Джеф Безос, ръководителят на Amazon и най-богатият човек в света се развежда със съпругата си Макензи Татъл. Те се ожениха през 1993 година и имат три сина и приемна дъщеря.

Макензи Татъл играе огромна роля в бизнеса на Безос. Тя от детството си се увлича от книги и е искала да стане писател. Когато през 1994 година Джеф Безос създава интернет магазин (много смело за времето си решение), вече е било ясно с какво ще се търгува – разбира се, че с книги. Първият офис на Amazon всъщност е гаражът на неговите родители. Безос прокарва в гаража интернет, купува от местния магазин две врати и прави от тях импровизирана маса, на която поставя компютрите. Родителите на младия бизнесмен вземат кредит от $10 000 и ги влагат в бизнеса на Джеф. Макензи е първият счетоводител на компанията и се грижи за финансовите въпроси, подбира персонала и съставя бизнес стратегията, След няколко години Amazon се премества в по-голямо помещение. Макензи написва няколко книги и за едната от тях получава престижната награда American Book Award.

Джеф Безос съобщи за развода в своя Twitter акаунт:

Искаме хората да знаят, как се развива нашият живот. След дълъг период на внимателно обмисляне и опити да живеем отделно, решихме да се разделим и да продължим да общуваме като приятели„.

Според изданието Radar Online, причината за развода е изневярата от страна на Безос. Злите езици твърдят, че през последните осем месеца Безос уж се среща с Лорън Санчес, съпругата на влиятелния холивудски агент Патрик Уайтсел. Bloomberg пресметна, че след развода, Макензи трябва да получи $69 милиарда и по този начин ще стане най-богатата жена на планетата.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
6 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

И ще се превърне в поредната милиардерка, наследила, а не създала парите си. От мъж естествено.

borisMan
borisMan

Явно не си прочел статията, за това ще ти цитирам: „Макензи е първият счетоводител на компанията и се грижи за финансовите въпроси, подбира персонала и съставя бизнес стратегията“
Нещо, а? Или друго си е да тролиш за биткоин 😉

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Да бе ама все си мисля, че да си счетоводител на малка гаражна фирма за първите няколко месеца или години, не е като да създадеш най-скъпата компания в света, десетилетия по-късно. Но ти сигурно си по-голям специалист.

borisMan
borisMan

Нямам претенции да разбирам от всичко като теб, но пак ти цитирам: „съставя бизнес стратегията“, която не е много променена през годините… Виждам, че и по другите ти коментари, силата ти е в троленето, както написах в предния пост, особено на тема биткоин. Успехи ти желая през тази година, нищо, че не разбираш от тази материя. Огън служба не остана! Надявам се, че се виждаш важен в собствените си очи и това ти носи радост! Разгромявай всички жени, цигани, червени, сини и жълти, мъже и мъжове и гадовете пишещи за блокчеин и секакви текива дяволски неща!

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Всъщност силата ми е в осмиването на патиланци, които нападат ad hominem щото са им слаби тезите, но тук много ме улесняваш щото сам се правиш за смях. Само припомням че жената евентуално ще получи 69-те милиарда по линия на това че е съпруга на съпруга си, и като всяка уважаваща себе си съпруга е длъжна да вземе половината от състоянието на мъжа си при развод. Няма да ги вземе щото няколко месеца преди четвърт век е била счетоводител на мъжа си. Толкоз по въпроса. А биткойните са това което бяха и преди една година. Спекула с пиксели. Само дето… Виж още »

Иван
Иван

Dishwashers and Gentlemen…

AxOx
AxOx

богаташи!
Явно жена му е поостаряла и е време да я смени с по-млада манекенка.
А след развода, той никога вече няма да е най-богатия човек.

gotqn
gotqn

Пич, не стига, че статията е стил „блиц.бг“ ами и ти коментираш като пълен трол. Как прецени, че „никога“ няма да е най-богатият човек? Съмнява ме да виждаш в бъдещето. И какви сексулани критерии имаш за „млада манекенка“ след като Лорън Санчез е 69-ти набор?

Януш
Януш

Ама вие май не сте прочели статията, преди да коментирате, а?