Джеф Безос ще плати $38 млрд. за развода си

13
1319

Най-скъпият развод в света ще стане факт тази седмица. Бащата на Amazon, Джеф Безос, ще предаде 4% от компанията на съпругата си Макензи Безос, с която в момента се развежда.

Очаква се съдия да разпише документите за прехвърлянето, което е на стойност 38  милиарда долара. Предишният рекорд за най-скъп развод е $2.5 милиарда – при раздялата на Джослин Вилденщайн и търговецът на произведения на изкуството Алек Вилденщайн през 1999-та.

След като всичко стане официално, Макензи ще се превърне в четвъртата най-богата жена. Тя казва, че ще даде поне половината от богатството си за благотворителност. Прави това в писмо до “Giving Pledge”, благотворителната инициатива на Уорън Бъфет и Бил Гейтс.

Тя и Джеф се женят през 1993-та, около година преди той да създаде Amazon от гаража си в Сиатъл.

Въпреки огромната сума пари, с която ще се раздели, Джеф Безос ще остане най-богатият човек в света – със 118 милиарда долара богатство. Той не е част от гореспоменатата инициатива. Досега е дарил 2 милиарда долара чрез своя „Bezos Day One Fund”, който се бори с бездомничеството и цели да осигури образование на деца от бедни семейства. Това се равнява на под 2% от богатството му.

Той поздравява бившата си жена за това, което смята да направи, в Twitter.

“Макензи ще е невероятна, ефективна и внимателна във филантропията и аз се гордея с нея. Писмото ѝ е много красиво. Давай Макензи.“

13
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
6 Отговори на коментарите
12 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

А какво стана с ракетите на Безос. Статиите за тях, са очевидно много по-близки до определението IT-новина, от личният му живот. Направо станахте жълт клюкарник тук.

Тодор Живков
Тодор Живков

Как ще ги плати като ги няма.

boot
boot

Наистина. Богатството им се измерва в стойност, а не че имат парите. Всичко милярдери са така – имат богатство на стойност милиарди, но не и парите. Утре тръмп се събужда и решава, че Амазон е заплаха за националната сигурност на САЩ и Безос става бедняк без да е изхарчил или загубил нито долар.

Тони
Тони

Не е точно така, да ти споделя… Даже никак не е така !… Даже е невъзможно !!!
Там някъде има структури и финансово мноооого зависими „групички“, на които чичо ти Дончо, както и да се събуди, играе по свирката,.. щото след има няма 500-700 дни ще трябва нови избори да се правят. И тогава кой как се е събудил няма никакво значение !!!
Обаче батко ти Джефи Б. какъв ще му е спомена за президенството и „събужданките“ на еди кой си, има огромно значение… Помисли и ще се сетиш евентуално !!! Нищо лично.

mhm
mhm

Само идиотите държат пари в банки или буркани или където и да е, умните хора ги инвестират, за да не ги яде инфлацията, а напротив – да им носят още пари.

Fermin Trujillo
Fermin Trujillo

25 години брак, без нея едва ли би постигнал всичко това, 1 жена е винаги основна градивна частица в живота на 1 мъж, без съмнение има право на това!

ха-ха-ха
ха-ха-ха

Ако не беше курвендила да му харчи парите, сега вероятно щеше да има двойно повече 🙂

Тони
Тони

Грешиш… Той заедно със жена си, си отделят една доста сериозна, ама много сериозна цифра в акции (необлагаеми по щатските закони – при развод по взаимно съгласие в съответния щат !!!!!!), и никой, ама никой не може да ги пипне почеве тези пари за данъци. Това по американските закони се нарича „слайсинг“ и е напълно легално и неуспоримо от юридическа гледна точка“

Ян-Бибиян
Ян-Бибиян

сигурен съм, че тоя коментар е писан от жена

баща ти
баща ти

brutalna kurva

Ебачев
Ебачев

койт’ ибал – ибал, който спал??!

Аноним
Аноним

С една съществена особеност . След развода той ще продължи да прави пари и да увеличава богатството си а тя ще продължава да харчи пари в спечелването на които няма никаква заслуга .

Такъв е живота .

пипи
пипи

И какво ревете на чужди гробища?