Процесорният гуру Джим Келър напусна Intel

1
888

Intel официално заяви, че Джим Келър е подал оставка на 11 юни 2020 година по лични причини. Келър е един от най-добрите специалисти по процесорни архитектури и се задържа в Intel в продължение на около две години. Преди това той ръководеше съответните отдели на AMD (един от създателите на архитектурата Zen), Tesla и Apple. Компанията Intel благодари на Джим Келър за неговата работа и му пожела успех. Съобщава се още, че Джим Келър ще бъде консултант на Intel през следващите шест месеца, за да помогне в започналия преходен период.

Едновременно с оставката на Келър, Intel извършва редица оптимизации и промени в ръководството:

  • Судари Митра (Sundari Mitra), бивш генерален директор на NetSpeed Systems и сегашен ръководител на отдела Intel Configurable Intellectual Property and Chassis Group оглавява новото направление IP Engineering Group.
  • Джийн Скутери (Gene Scuteri) оглавява отдела Xeon and Networking Engineering Group.
  • Дааман Хеймади (Daaman Hejmadi) се завръща към ръководството на отдела Client Engineering Group, който отговаря за създаването на нови SoC и продукти от най-ново поколение.
  • Навид Шахриари (Navid Shahriari) оглавява направлението Manufacturing and Product Engineering Group, което се занимава с предварителните тестове и подготовката на новите устройства за за масово производство.

В края на 2016 година Келър напусна AMD и стана вицепрезидент на Tesla, където направи значителни подобрения в хардуера на автопилота. През месец април 2018 година той напусна Tesla и отиде в Intel.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари