Джим Роджърс: Цената на биткойна ще падне до нулата защото не е обезпечен с оръжие

8
1302

Легендарният инвеститор Джим Роджърс сравни първата криптовалута с хазартна игра и предрече нейното изчезване заради силовите действия на властите срещу нея. Роджърс счита, че властите никога няма да допуснат нещо, което не е под техен контрол.

Бившият партньор на Джордж Сорос както преди е на мнение, че цената на биткойна постепенно ще падне до нулата. Той каза същото и когато цената на основната криптовалута достигна своя исторически максимум от около $20 000 през месец ноември 2017 година. Тогава той заяви, че биткойнът „изглежда и мирише на балон“.

„Всички, които използват криптовалути предполагат, че са по-умни от правителствата. Така си е. Но правителствата имат това, което криптовалутите нямат – оръжие. Без въоръжено влияние криптовалутите нямат бъдеще“ – каза Роджърс.

Джим Роджърс се съмнява, че криптовалутите имат някаква себестойност, понеже повече приличат на хазартни игри, а не на инвестиции. Той подчертава, че само преди няколко години не е имало каквито и да било криптовалути и само за един миг станаха много скъпи, а това е типичният признак за балон.

Но въпреки скептицизма си към криптовалутите инвеститорът е убеден, че с времето цифровите пари изцяло ще заменят фиатните и като пример посочва Китай:

„Почти всички разплащания в Китай се извършват по електронен път с помощта на смартфони. Това е вече нещо съвсем обикновено. Но е важно да се разбере, че цифровите пари на Китай изцяло са под контрола на властите. Всичко, което е извън техния контрол, няма да се приеме като пари“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари