Джон Чен възнамерява да спаси BlackBerry, както Стив Джобс спаси Apple

0
35

Генералният директор на BlackBerry, който зае длъжността CEO през ноември миналата година, се надява през следващите години да избави компанията от натрупаните загуби. Сегашната ситуация, в която се оказа канадския производител, той сравнява с Apple от 90-те години, когато в губещата компания Apple се завърнал нейният съосновател Стив Джобс.

„Гледах в YouTube как Стив се завърна в Apple“ – разказва Чен. „Той стана и каза: „Аз нямам готови продукти, моят главен фокус е съсредоточен върху аудиторията от потребители“. Сега се намирам в подобна ситуация“.

Третото финансово тримесечие, което за BlackBerry завърши през месец ноември 2013 година, донесе загуби на компанията в размер на $4,4 милиарда, докато за финансовата 2012 година печалбата бе в размер на $9 милиарда. Нетната печалба е спаднала с 65% до $1,2 милиарда. Джон Чен счита, че неговата компания може да се върне към големите печалби към края на март 2016 година.

Интересно е, че в изказване пред журналисти шефът на BlackBerry нарече потребителите на iPhone „търсачи на контакти“. По този начин той обърна внимание на малкото време на автономна работа на Apple-смартфоните и необходимостта на техните потребители непрекъснато да търсят контакти, от които да заредят мобилните си устройства.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари