Джордж Лукас се обяви срещу цензурата в интернет

0
33

Не всички в Холивуд мислят само за пари. Това доказа филмовото величие Джордж Лукас, който в момента подготвя пускането по кината на филма Междузвездни войни: Епизод I – Невидима заплаха в 3D формат, предаде Neowin.

Едва ли някой ще се изненада много от позицията на Лукас, тъй като той е пословичен с това, че винаги е имал свои вярвания за филмовата индустрия, които често се разминават доста с общите традиции и настроения в Холивуд. В интервю, дадено пред изданието Hollywood Reporter, той заклейми проектозаконите SOPA и PIPA, които предизвикаха вълна от недоволство по целия свят.

Според Джордж Лукас правителството трябва да измисли закони, които са приемливи за всички враждуващи страни по проблема със споделянето на файлове и нарушенията на авторските права. Великият режисьор смята, че SOPA и PIPA са пълен боклук, който е бил обречен да се провали още в зародиша си.

В момента двата американски проектозакона са замразени за неограничен период от време и чакат по-подходяща обстановка и друг състав на американския Конгрес. За сметка на това на хоризонта излезе трета заплаха, която се материализира под формата на търговското споразумение за борба с фалшификатите, наречено ACTA. Ако бъде прието, филмовата и музикална индустрия все пак ще получи своето и по този начин SOPA и PIPA ще станат излишни.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари