Джордж Сорос е направил сериозна инвестиция в Tesla

3
765
Илън Мъск и Tesla са намерили неочакван приятел в лицето на Джородж Сорос и неговия финансов фонд, предава Ройтерс.

Отчетни документи за изминалото тримесечие посочват, че Soros Fund Management LLC е придобил конвертируеми бонове на стойност $35 милиона. Това се случва във време, в което Мъск и компания са притискани от инвеститорите за отговори на въпроси около неизпълнение на продуктовите срокове, напускането на ключови старши служители на компанията и инциденти с колите, които влияят не само на имиджа на компанията, но и на нейните акции. Проявеното доверие от страна на мастит инвеститор и борсов играч като Сорос, може да се окаже изключително важно за прогреса на Tesla и близкото бъдеще на компанията. Агенцията припомня, че Soros Fund Management не е непознат инвеститор за Мъск. През 2016, фондът консултира компания за закупуването от SolarCity Corp, понастоящем собственост на Tesla, на фютърси за портфолио от соларни проекти.

Наскоро Мъск анонсира мащабна реорганизация в Tesla, чиято цел е да затегне финансовото състояние на компанията, като някои от мерките за това включват реорганизация на мениджърската структура и преразглеждане на договорите с външни контрактори и подизпълнители.

Само преди дни, още един важен служител на компанията обяви своето напускане. Мат Шуол, директор на инженерното полево представяне, който отговаря за връзката на Tesla с реглаторните органи, заяви, че вече е служител на Waymo, конкурент на Tesla на полето на автономния транспорт и компания, която е собственост на Alphabet.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
bobobobbBizo Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Bizo
Bizo

„мастит инвеститор“ – що за изразни похвати, Методи?

Анонимен
Анонимен

35 мил $ ?

Тесла моторс губи по 250 мил $ на месец
значи
35 мил $ на сорос тесла ще ги издуха за 4 дни(вече ги е загубила).

bobobobb
bobobobb

Пирамидата ако не губи, нема как да е пирамида.
Балъците инвиститори и най-вече данъкоплатците дето я спасяват редовно са наляли толкова много вътре, че нема връщане назад. Че наливан в бездънната каца.