Представителят на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) Джоузеф Борк (Joseph Borg) забеляза нов ръст в популярността на биткойна. Експертът сподели, че в най-популярната криптовалута са започнали да инвестират дори хората със съвсем малки спестявания. Започнала е съвсем нова фаза – за да закупят биткойни, хората поемат сериозни финансови рискове.

В интервю за CNBC ръководителят на SEC на щата Алабама Джоусеф Борг подложи на критика необмислените действия на начинаещите криптоинвеститори. Борг счита, че интересът към биткойна вече се превръща в мания. „Хората започнаха да теглят кредити за закупуване на биткойни, вземат кредитни карти, теглат ипотечни кредити, обезпечени с цялото имущество“ – описва мащабите на произходящото Борг.

След резкия скок на курса, много хора започнаха да се интересуват от биткойна. В края на месец ноември, само за една седмица, на борсата Coinbase са създадени над 300 000 нови биткойн портфейли. Според Борг, рискът е голям: „Не бива да постъпват по този начин възрастните хора със $100 000 годишна заплата, ипотека и две деца в колежа„.

Но Борг не се счита за противник на биткойна и е на мнение, че блокчейнът и криптовалутата заедно с него, ще продължат да съществуват. Регулаторът повече се притеснява от манията, която може да завърши зле.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

10 коментара за "Джоузеф Борг: „Хората започнаха да теглят кредити, за да закупят биткойни“"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   нови | стари | оценка