Джо Байдън заяви, че ще електрифицира целия правителствен парк от 645 хиляди автомобила

37
2097

Президентът на САЩ Джо Байдън, който встъпи в длъжност на 20 януари тази година, анонсира обновяването на правителствения автомобилен парк. Инициативата предполага пълен преход към електромобили произведени в САЩ.

Правителственият автомобилен парк на САЩ включва над 645 хиляди автомобила, което може да се види в официалната отчетност на страната. Това са 245 хиляди цивилни автомобила, 173 хиляди военни автомобила и 225 хиляди автомобила, които обслужват американската поща. CNBC съобщи, че Байдън вече е подписал съответния указ и по този начин е изпълнил едно от предизборните си обещания.

Уеб изданието Electrek напомни, че по време на своята предизборна кампания Байдън често е говорил за електромобилите, така че от една страна това е съвсем очаквана инициатива. Остава да видим дали тя ще се въплъти в реалността.

Действащият президент на САЩ Джо Байдън не даде никакви допълнителни подробности за електрификацията на правителствения автомобилен парк. Засега не е ясно в какви срокове трябва да бъде извършен този преход и колко ще струва обновяването на самия автомобилен парк. Явно е, че ще е необходимо немалък период от време, както и солидна сума. Но в дългосрочна перспектива, като се има предвид възможностите на съвременните електромобили, преходът ще осигури значителна икономия на гориво и на обслужване.

5 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
37 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари