Съоснователят на Уикилийкс Джулиан Асандж е арестуван в еквадорското посолство в Лондон, съобщава BBC.

Асанж потърси убежище в посолството преди седем години, за да избегне екстрадиране в Швеция по случай със сексуално насилие, което тогава бе отхвърлено.

Джулиан Асанж е арестуван от британската полиция. Силите на реда са били поканени в еквадорското посолство в Лондон, където Асанж живее от 2012 г. Полицаите извършили ареста, съобщиха, че е бил арестуван за това, че не се е предал на съда.

Президентът на Еквадор Ленин Морено заяви, че е оттеглил убежището на Джулиан Асанж след многократните му нарушения на международни конвенции. Отношенията на Асанж с Еквадор се обтегнаха, откакто страната го обвини, че разпространява информация за личния живот на президента Морено.

20
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
14 Отговори на коментарите
12 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
14 Автори на коментарите
ШишоstormofbloodКока КолаpepsiДраган Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

Добре, де… Как 7 години живееш в посолство? Как си плащаш толкова много време наем, храна, услуги… От къде пари?

Fermin Trujillo
Fermin Trujillo

от Wikileaks как от къде, има си доста посещаемост и много дарения които не се облагат с данъци….отделно си имат и магазин разцъкай и виж, не живей в заблуда помисли малко преди да напишеш нещо…

Иван
Иван

Ооо, извинете. Да, ще прочета, нямам си друга работа. Цъкнете още малко минуси. Пу!

Шишо
Шишо

Политическо убежище. Президента ленин беше решил че така бори империализма и с подкрепата на москва го държа и храни… до скоро, когато разпърдяха гърнетата с москва заради поддръжката й на мадуро (чиста кауза пердута) във Венецуела.

пипи
пипи

Докопаха го накрая ей.

Бахти
Бахти

ФАЩ не прощава… Какво да очакваш от „държава“ създадена от престъпници и има/няма 240 години история. Ще им преседне на реднеците този голям залък.

Кока Кола
Кока Кола

Асандж помогна именно на реднеците срещу глобалистите и антиамериканистите. Асандж се срещна с “реднека” Пол Манафорт за да помогне на Тръмп, зад който стоят реднеците. САЩ е велика държава, но този арест не е дело на реднеците, а на неокон и неолиб, вторите от които са яко срещу САЩ, марионетки на ООН и за глобализацита.

Драган
Драган

Кой казва, че кока-колата не вреди на разсъдъка? 🙂

pepsi
pepsi

САЩ 250г история.. нашия кенеф като има 1500 години история какво постигнахме до тук?? обслужващ персонал за европа, както и топ проститутки?!

Кока Кола
Кока Кола

Те са пласьори, проституки и обслужващ персонал, но янките са им виновни за това…45 години съветка окупация, но на московските маргинални соц тролове пак янките са ни виновни…

Бай Мил
Бай Мил

И каква е юрисдикцията на британските полицаи да извършват арести на територията на Еквадор?
Нещо процедурно яко са омазали нещата?

Satoshi Nakamoto
Satoshi Nakamoto

Поканени са от еквадорсият президент да извършат арест.
Нищо нередно и незаконно – служители на посолството го изкарват навън, белезници и… всичко точно.

Само едно не ми е ясно:
Какво си мислеше, че ще постигне като публикува тези документи?
Как точно мислеше да му се размине?
Единственото, което постигна е, че си провали живота.

Shteryan Dimitrov Nikolaev
Shteryan Dimitrov Nikolaev

Прав си! Много по – добре се живее в неведение. 🙂
С този арест доказват, че не само в България е така но и по света който издава „държавни“ тайни го очаква жалка участ на изгнанник и фалшиви обвинения за това, че иска другите да разберат с какви машинации се занимава правителството му.
Но все пак … такъв е живота и мишките като мен си живеем в хралупата … и гледаме новини и им вярваме и се надяваме някой по – добър да дойде на власт и да промени света с магическа пръчица. 😀

Кирил
Кирил

Тъжна новина за свободата на всички нас. Дано да няма нищо общо с брекзит

Демократична България
Демократична България

Какво общо има Брекзит с Асандж и как конспиративния ти комунистически мозък ги свърза?

Кока Кола
Кока Кола

Най-големият сътрудник на Асандж, кокто прекара 7 години в затвора е транс активист и си смени пола, стана жена. Асандж самия е класически либерал. Джедър викай на тях и на латентната си подсъзнателна питанка в главата, която ти прошепва дали си гей, когато стоиш пред огледалото и те е направила толкова агресивен срещу различните сексуални ориентации.

Драган
Драган

Нека си спомним, че тъкмо Асанж спаси Еквадор от организирания от ЦРУ преврат, като публикува плановете на операцията. Предишният еквадорски президент беше благодарен за това деяние, но сегашния е благодарен на кукловодите си.

Кока Кола
Кока Кола

Не знаеш какво говориш!

Шишо
Шишо

Драган-глупанар. Не си в свяст. Мясаш на лудата favr.

stormofblood
stormofblood

Беше въпрос на време…