Дигиталните продажби на музика са в основата на ръста на сектора през 2012

0
26

Продажбите на музика в дигитален формат започват да диктуват правилата в музикалната индустрия или за сега поне в САЩ. Това става ясно от ново проучване на Nielsen за развитието на сектора през 2012 година.

От годишния доклад на аналитичната компания става ясно, че 55% от всички музикални продажби в Съединените щати през миналата година са станали през някакъв цифров канал. Тази цифра включва както закупуването на цели албуми, така и на отделни парчета.

За първи път дигитални магазини като iTunes, Amazon, eMusic и др. подобни надминават по продажби физическите магазини, достигайки 37% от целия пазар. Масовите ритейл вериги като Walmart, които бяха водещи в тази категория през последните пет години, сега имат 29% дял от продажбите.

Продажбите на албуми през годината са отчели спад от 1.8%, в сравнение с данните за 2011 година. Цялостните продажби в сектора обаче, включително на единични парчета, бележат ръст от 3.1 процента. Факт, който е особено показателен за ролята на дигиталните канали за цялостното развитие на музикалната индустрия.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари