След няколко минути (17:35) SpaceX възнамерява едновременно да изстреля вече летял бустер на ракетата Falcon и вече използван космически кораб Dragon .

Това е поредното историческо събитие. В рамите на мисията CRS-13 е планирано транспортирането на хранителни продукти и научно оборудване до Международната космическа станция. SpaceX директно ще показва събитието в YouTube. Всеки може да гледа предаването и да стане свидетел на поредната историческа космическа стъпка.

Ако всичко протече по план, същите ракета и космически кораб ще се използват в бъдещите мисии, което ще приближи Илън Мъск до неговата заветна цел – космически изстрелвания с многократно използване на космическата техника.

След изстрелването, първата степен на ракетата трябва да се приземи на площадката на територията на космодрума на Кейп Канаверал LZ-1. Товарният космически кораб Dragon ще остане в орбита на МКС е продължение на месец, а след това заедно с научен товар, ще се отправи към Земята.

Това е седемнадесетото изстрелване на SpaceX и е предпоследното за тази година, понеже е планиран още един полет в края на месеца.

Мисията CRS-13 бе отлагана цели пет пъти поради най-различни причини. Да се надяваме, че днес всичко ще премине добре.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари