fbpx
-6.2 C
София

Директорът на НАСА: Илън Мъск трябва да бъде под карантина и самоизолация

Най-четени

Администраторът на НАСА Джим Бриденстин каза пред репортери по време на брифинг преди историческото изстрелване на космическия кораб Crew-1 на SpaceX в партньорство с НАСА, че очаква изпълнителният директор на SpaceX Илън Мъск да „се самоизолира и да спазва карантина“, след като в четвъртък си е направил четири бързи теста за COVID-19, от които два са излезли с положителен резултат, а два – с отрицателен. Информацията беше споделена и медийния портал SpaceNews в публикация в социалната мрежа Twitter.

НАСА и SpaceX през тази седмица навярно ще влязат в историята с още едно събитие, тъй като дадоха зелена светлина на първата оперативна мисия за превоз на екипаж от американска земя до Международната космическа станция, благодарение на публично – частното партньорство между НАСА и SpaceX. Припомняме, че тази колаборация стана възможна, след като НАСА в продължение на няколко години търсеше възможност да изпраща астронавти и друг екипаж на МКС от космодруми на САЩ, без да е зависима от руската космическа агенция и оборудване, но след края на програмата Space Shuttle през 2011 г. това досега не беше реализирано.

„Когато някой даде положителна проба за COVID-19 тук, в Космическия център Кенеди и в НАСА, нашата политика е този човек да се постави под карантина и да спазва самоизолация. Очакваме това да се случи и с Мъск“, каза Бриденстин пред репортери.

Припомняме, че Мъск сподели със своята огромна аудитория в Twitter, че е дал две положителни и две отрицателни проби за коронавирус, което го озадачава, особено предвид факта, че и четирите теста са направени с едно и също оборудване и една и съща медицинска сестра, а бързите тестове са от един и същи производител.

Мъск също така казва, че има симптоми на обикновена настинка, придружена с лека температура през последните няколко дни, но в момента се чувства добре и няма общо неразположение.

Точността на бързите тестове за COVID-19 е подлагана под съмнение от много медицински и лабораторни експерти, като може да се окаже, че световно известният опит на Мъск с бързите тестове може окончателно да се превърне в пример за обществото за тяхната ниска надеждност.

Бриденстин иска да се увери, че Мъск няма да заразява околните. Не е ясно дали милиардерът ще бъде в контролната зала на мисията на Crew-1.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини