Директорът на Huawei обяви, че работата върху HongmengOS продължава – задава се нещо голямо

8
2863

Ситуацията около Huawei и САЩ се успокои малко или много в последните дни. Китайската компания ще може да възстанови работата си с Google, Qualcomm, Microsoft и другите американски компании. Вероятно новите смартфони на китайците ще използват Android, а не собствената Hongmeng OS. Това обаче не значи, че работата по операционната система спира до тук, предават от GSMArena.

Пред френското списание Le Point, основателят и изпълнителен директор на Huawei, Ren Zhengfei споделя, че разработката на Hongmeng OS (позната и като Ark OS) няма да спре. Работата по операционната система още не е приключила. Тя ще е с 60% по-бърза от Android. Тя ще пребори и MacOS по отношение на скоростта.

Проектът ще стигне мащаб като Fuchsia на Google и WCOS на Microsoft – една операционна система, но с много приложения. Според Zhengfei, тя ще е съвместима с печатни платки, комутатори, рутери, смартфони и центрове за данни.

„Системата има забавяне при обработка на данни от под 5 милисекунди. Много добре ще се адаптира за Internet of Things, може да бъде приложена и при автономните автомобили. Правим тази система, така че да може да свърже всички обекти едновременно. Така вървим към едно умно общество.“, продължава той

Със сигурност Huawei ще си извади доста поуки от това, което се случи в последните седмици, защото то може да се повтори във всеки един момент. Това е колкото проблем, толкова и възможност.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
2 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
KalHa
KalHa

ОС за печатни платки??? Оправете си превода!

115
115

Празни приказки. Правело се нещо, ама не се знае нито какво ще стане, нито кога.

nababatigaza
nababatigaza

Много сме малки и нищожни да даваме оценки

Руси
Руси

Обаче усещам, че получавате грантове за тия новини… Иначе нема логика да изкачате с подобни жълти заглавия и статии за хуавей непрекъснато.

YourMaster
YourMaster

Една OS за всякакви джаджи за по-голямо удобство на потребителите разбира се. Не е за масово събиране на данни отвсякъде. Те не са такива.

ллл
ллл

Ще е голямо, но ще е голяма пръдня.

bluewater
bluewater

И като не можахме да фалираме тесла сега си намерихме по кого да плюем. Уникални коментиращи.

115
115

Няма да фалира, спокойно. Купи си акции на тесла и чакай дивиденти.