Директорът на Huawei обяви, че работата върху HongmengOS продължава – задава се нещо голямо

8
3023

Ситуацията около Huawei и САЩ се успокои малко или много в последните дни. Китайската компания ще може да възстанови работата си с Google, Qualcomm, Microsoft и другите американски компании. Вероятно новите смартфони на китайците ще използват Android, а не собствената Hongmeng OS. Това обаче не значи, че работата по операционната система спира до тук, предават от GSMArena.

Пред френското списание Le Point, основателят и изпълнителен директор на Huawei, Ren Zhengfei споделя, че разработката на Hongmeng OS (позната и като Ark OS) няма да спре. Работата по операционната система още не е приключила. Тя ще е с 60% по-бърза от Android. Тя ще пребори и MacOS по отношение на скоростта.

Проектът ще стигне мащаб като Fuchsia на Google и WCOS на Microsoft – една операционна система, но с много приложения. Според Zhengfei, тя ще е съвместима с печатни платки, комутатори, рутери, смартфони и центрове за данни.

„Системата има забавяне при обработка на данни от под 5 милисекунди. Много добре ще се адаптира за Internet of Things, може да бъде приложена и при автономните автомобили. Правим тази система, така че да може да свърже всички обекти едновременно. Така вървим към едно умно общество.“, продължава той

Със сигурност Huawei ще си извади доста поуки от това, което се случи в последните седмици, защото то може да се повтори във всеки един момент. Това е колкото проблем, толкова и възможност.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари