Дисплеите за преносими компютри и компютърните монитори ще продължат да поевтиняват през първото тримесечие на 2019 г. поради сезонния фактор. Въпреки това, темпът на спад в цените ще отслабне, тъй като някои производители вече пренастройват производствата си за телевизионни панели, съобщава DigiTimes.

Според анализаторите от Sigmaintell, през януари 2019 г. цената на 21,5-инчовите дисплеи за монитори ще спадне с 0.8 долара, спрямо предходния месец и ще струват 41,7 долара, а през февруари показателят ще спадне до 41,2 долара.

В сегмента на 23,8-инчовите панели с Full HD се очаква намаляване на цената с 1 долар, до 54 долара през януари и до 53,4 долара през февруари. 27-инчовите екрани ще поевтинеят с до 1,1 долара в края на първия месец от 2019 година – до 78,9 долара. През февруари, цената ще бъде 78,9 долара.

Благодарение на спада на доставките, спадът в цените на панелите за монитори с малък и среден размер ще бъде по-умерен, след като цената на екраните с голям размер ще намалее по-силно, отбелязват изследователите.

Що се отнася до панелите за преносими компютри, то през януари те ще поевтинеят средно с 0,4-0,5 долара, а през февруари – с още 0,3-0,4 долара.

Анализаторите от Digitimes Research очакват спад и в обема на световния пазар на преносимите компютри с 12,9% в периода януари-март 2019 г. в сравнение с предишните три месеца. По-рано експертите прогнозираха по-дълбок спад.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари