fbpx
0.5 C
София

Дмитрий Рогозин се изказа относно НЛО и извънземния живот

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Генералният директор на Роскосмос каза, че във Вселената може да има хиляди фактори, които могат да допринесат за възникването на живот, вероятно интелигентен и който в момента е по-развит от земната цивилизация. Дмитрий Рогозин счита себе си за привърженик на именно тази теория.

„Ние знаем Теорията за големия взрив, но може би този голям взрив е протекъл само във видимото за нас космическо пространство и кой знае, може там да има и други такива светове. Това предполага, че може да има безброй фактори, които могат да бъдат благоприятни за възникването на този живот, включително и разумния.  Аз съм привърженик именно на тази идея“ – Дмитрий Рогозин.

Той напомни на всички, че през 70-те години многократно доказали се летци-изпитатели при първите полети на новия тип самолети стават свидетели на необясними явления. „След полета те вземаха молив и хартия, и скицираха това, което което са видели“ – каза още Рогозин и добави, че и НАСА има аналогичен опит и редица подобни случаи.

Накрая той добавя, че в 99,9% от изследваните подобни случаи на хипотетични срещи с извънземни са се оказали атмосферни и други физични явления. Рогозин не изключва възможността земната цивилизация да е обект на външно наблюдение, но нивото на човешката наука и технологии засега са недостатъчни, за да осъзнаем всичко това.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Нови ревюта

Подобни новини