Днес изтича срокът за използване на две от първите версии на ОС Windows 10

0
31

В началото на тази седмица Microsoft представи компилацията 10565 на ОС Windows 10. Но далеч не всички участници в програмата за предварително тестване на операционната система бързат да инсталират най-новата версия. Много компютри работя под управлението на излезлите много по-рано предварителни версии, което противоречи на целите на програмата Windows Insider, от която се очакват информация и телеметрия от най-новите компилации на Windows 10.

 

Поради тази причина, всяка предварителна версия има краен срок на годност, за да не може потребителите да ги използват безкрайно. За най-първите компилации, този срок изтича днес, на 15-ти октомври. По-точно, това са версиите 9926 и 10166. Компютрите, работещи с тези предварителни версии ще започнат да се рестартират на всеки три часа, а след две седмици операционната система ще престане да се зарежда.

Версия 10166 бе последната компилация на операционната система преди излизането на RTM. Много специалисти считат, че Microsoft може да ограничи срока на използване и на RTM версията, за да поддържа еднаквостта на своята софтуерна екосистема след излизане на поредното мащабно обновяване, първото от които трябва да излезе през месец ноември тази година и се очаква да въведе поддръжката на разширения за браузъра Edge, нова функционалност за Skype и други.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за