Днес света отбелязва денят на системния администратор

3
64

Всяка година в последния петък на юли по света се отбелязва Международният ден на системния администратор — професионален празник на всички, от които пряко зависи надеждното и непрекъснато функциониране на сървърите, корпоративните мрежи, работните станции, многопотребителските компютърни системи, базите данни и други мрежови услуги.

Денят на сисадмина се е появил през 2000 г. когато американският IT-специалист Тед Кекатос видял в списание реклама на Hewlett-Packard, в която благодарни потребители даряват цветя и кошници с плодове на системен инженер, който е инсталирал новите им принтери. Това е довело до идеята да има специален ден на системния администратор. Тед регистрирал име на домейн SysAdminDay.com и направил сайт, който в впоследствие се превърнал в основна информационна платформа за всички представители на тази славна професия.

Също така на тази празнична дата по целия свят се провеждат различни конференции, семинари и събирания на IT-специалистите и ценителите на цифровите технологии.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
log
log

bivol.bg/btc-e-bulgaria.html

Rens1o
Rens1o

Правилното: „Днес светът (той) отбелязва деня (него) на системния администратор (него)“.

Google
Google

Windows 10 е боклук и се използва само от идиоти с две мозъчни клетки. Аз бях на стаж в Google и там никой не използваше Windows, само Linux и чат-пат OS X, но най-вече Linux.