Днес се очаква провеждането на специално мероприятие, на което Microsoft ще обърне внимание предимно върху образователния сегмент.

На това събитие очакваме представянето на няколко нови продукта, включително поредната редакция на операционната система Windows 10.

Тази редакция на операционната система досега бе позната под името Windows 10 Cloud, но в крайна сметка името на версията може да се окаже Windows 10 S. В нея потребителят може да инсталира приложения единствено от интернет магазина Windows Store. Тази редакция на ОС Windows 10 е предназначена преди всичко за компютърни устройства с по-ниска цена, които могат да се използват в образователната сфера. Тук новата ОС ще трябва да се пребори с конкуренцията на хромбуците.

Windows 10 S може да бъде наречена наследник на Windows RT, представена през 2012 година заедно с таблетите Surface RT, а след това и на Surface 2. Тези устройства се базират на ARM архитектурата и не поддържат класическите Win32 приложения и по този начин, липсата на софтуер за тези таблети стана причина за съвсем незначителното им търсене и разпространение .

Този път акцентът ще бъде поставен върху по-дългата автономна работа и върху универсалните приложения.

Потребителите с Windows 10 S ще могат да закупят лиценз и да се обновят до пълноценна Windows 10.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари