Днес ще бъде изстрелян Союз МС-11 – първи пилотиран полет след аварията със Союз-ФГ

3
405

Първият след аварията със Союз-ФГ пилотиран полет бе обявен за днес, 3 декември. Союз МС-11 ще транспортира в Международната Космическа Станция космически кораб с екипаж.

Изстрелването ще се състои след броени часове. То е обявено за 14:31 часа московско време, а скачването с МКС – в 20:36 часа московско време. Ще летят руският космонавт Олег Кононенко, кандският астронавт Давид Сен-Жак и американският астронавт Ан Шарлок Маклейн. Корабът с екипажа ще бъде изведен в космоса от ракета, аналогична на ракетата, с която стана аварията на 11 октомври.

Новият екипаж трябва да остане на МКС в продължение на 194 денонощия. За да не остане Станцията необитаема, изстрелването бе обявено по-рано от планирания срок. Първоначално се предвиждаше изстрелването да бъде осъществено на 20 декември, след завръщането на Союз МС-09 с екипажа, който в момента е в Станцията.

По време на тази мисия Кононенко, заедно с намиращият се на МКС Серегей Прокопиев трябва да излязат в открития космос и да изследват външната повърхност на кораба Союз МС-09. На 30 август в този космически кораб бе открито отверстие. Космонавтите частично ще разглобят защитата от метеори и вакуумната топлоизолация, за да могат да видят отверстието отвън.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Що тъй бе?
Що тъй бе?

Уж много напред оня МОШЕник с теслИте, щял да се преселва на Марс, а космонавта на НАСА пак лети с руска ракета?!? Май-май дори след аварията руските космически кораби си остават в пъти по-надеждни от краварските? Както беше казал един американски космонавт: „Чувствам се далеч по-спокоен, когато летя с ракета, в създаването на която са вложени най-добрите технологии на една от най-развитите страни, отколкото когато зная, че ракетата е сглобена от верига предприемачи, чиято основна цел е да вложат минимални средства в изпълнението на спечелената държавна поръчка, за да реализират максимална печалба!“.

Шишо
Шишо

бил казал, пък американски че и космонавт… предприемачи, държавна поръчка. ало масква, виж си руската социалистическа терминология и не се излагай повече. нъл тъй бе тесла?

Грамотен българин
Грамотен българин

Необразован и неграмотен русофил…отвори сайта на НАСА и погледни графика за полети до Iss.Има график,защото в реалният свят,Русия и Щатите са партньори и работят заедно…знам че промитата ти безмозъчна глава не може да го проумее,но поне се опитай да разбереш че тези нации работят заедно от десетилетия а ненавистта една към друга идва от безмозъчни говеда като теб.Гнус ме е от хора като вас…