9.7 C
София

Добивът на криптовалутата Chia вече може да става в електронния облак на Backblaze

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Непрекъснатият ръст в популярността на появилата се сравнително наскоро криптовалута Chia доведе до огромен ръст в търсенето на хард дискове с голям капацитет. На фона на тези събития провайдърът Backblaze, който предлага онлайн услуги за резервно копиране, запис и съхранение на данни официално обяви, че неговата платформа може да се използва от всички за добив на Chia при цена от $5 месечно за 1 TB дисково пространство.

Бяха направени тестове относно ползата от Backblaze, които бяха извършени от майнъри, вече сблъскали се с недостига на дискове от всякакъв тип. Те съобщиха, че разработчиците са направили платформата на Backblaze изцяло съвместима с алгоритъма за добив на Chia.

Предлаганата услуга има редица ограничения, които е добре да се знаят преди да започне използването на този електронен облак. Първо, плотингът трябва да се извършва с помощта на личните компютри на майнърите. Второ, електронният облак може да се използва само за съхранение на данните, което е необходимо при самия добив на тази криптовалута – фърмингът.

Ползата от облачният добив на криптовалутата Chia не е много голяма. Според направените пресмятания с помощта на Chia Calculator, чрез електронния облак на Backblaze при използването на 1 TB дисково пространство, за един месец печалбата е в размер на $6,43.

Други пресмятания показват, че чрез облачния метод за 6 месеца могат да се спечелят само $7,5, като трябва да бъдат платени $30 за използването на електронния облак, което явно не е рентабилно.

Но методът е интересен, а и цената на криптовалутата Chia може рязко да нарасне.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини