Догодина 10-15% от статиите в мрежата ще бъдат платени от различни компании

0
32

Нов доклад на анализаторската фирма Gartner показва, че догодина равнището на платени от корпорации статии в мрежата ще достигне 10-15% от общия обем. Това се дължи на постоянно увеличаващите се суми, които компаниите отделят за подобряване на имиджа си в медиите и социалните мрежи, съобщи Tech Spot.

Това явление превръща мрежата в по-враждебна среда за обикновените потребители, тъй като те ще бъдат бомбардирани с повече нагласена информация. Важно е да се отбележи, че не всички платени ревюта и публикации съдържат лъжи. В по-голямата си част те се движат в сивата зона или просто представят истината под най-удобния за корпорацията ъгъл.

Често използвана тактика е и подкупването на потребителите чрез купони, намаления и други промоции в замяна на публикуване на хвалебствени коментари в мрежата.

Концентрацията на съмнителни ревюта ще се увеличава все повече, а това ще затрудни потребителите при правилния избор на продукти, за които правят проучване в интернет.

Информацията в мрежата придобива все по-голямо значение за купувачите. Проучване на Cornell от миналата година показа, че 80% от потребителите са склонни да променят решението си за ползването на даден продукт или услуга на база на прочетеното в мрежата.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари