„Доза щастие“ е най-гледаният филм в HBO GO у нас за месец май

5
803

Българската драма „Доза щастие“ отвя филмите на Марвел и застана на челно място по гледания в онлайн стрийминг платформата HBO GO у нас. Премиерата на заглавието бе на 17 май и то постига този успех само за 2 седмици присъствие в рамките на календарния месец.  Разликата между първенеца и второто и третото заглавие в класацията е над 32%.  “Доза щастие” изпреварва по гледания и топ 3 на сериалите за месец май – „Западен свят“ (1), „Милиарди“(2) и „Русалка“(3), като е гледан с 34% повече от най-популярния сериал на HBO за пролетния сезон.

По-рано от HBO България съобщиха, че в премиерната си седмица дебютната лента на режисьора Яна Титова бе с най-много гледания сред филмовите заглавия и от зрителите в Сърбия, Хърватия и още 4 територии, на които е достъпен.

 

Ето как изглежда класацията* на филмите за месец май на платформата HBO GO у нас:

  1. Доза щастие
  2. The Angry Birds: Филмът 2T (Тhe Angry Birds Movie 2)
  3. Заразяване (Contagion)
  4. Shazam!
  5. Зубрачки (Booksmart)
  6. Черната пантера (Black Panther)
  7. Доктор Стрейндж (Doctor Strange)
  8. Дамасцена: Преходът
  9. Отмъстителите: Война без край Avengers: Infinity War
  10. Пазителите на Галактиката 2 (Guardians of the Galaxy Vol. 2)

 

*представените данни са от официалния вътрешен месечен отчет за гледаемост на HBO Европа  за периода 1-31 май, 2020

 

 

В топ 10 на зрителските предпочитания влиза и още едно българско заглавие, добавено в „Предложения от България“ в началото на май – „Дамасцена: Преходът“. Интересът към двете заглавия е положителна тенденция за гледането на стрийминг на съвременно българско кино. В селекцията на HBO предстоят да бъдат добавени още две заглавия в началото на август, като компанията ще ги обяви на по-късен етап.

Българските филми в HBO GO у нас са отделени в специална секция „Предложения от България“, като могат да се гледат легално онлайн по всяко време.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари