Докато Apple настъпва към стрийминга, Netflix блокира услугите си към компанията

1
1100

Тази седмица стрийм гигантът Netflix внезапно прекъсна поддръжката на функцията AirPlay на Apple. Компанията лично коментира, че ходът е направен вследствие на технически ограничения.

Принципно AirPlay дебютира като функция още през 2013-та година. Тя служи за предаване на стрийма от iOS апликацията на мобилно устройство към Apple TV. Наскоро не са правени значителни ревизии на кода, което да възпрепятства нормалното функциониране на Netflix. Затова предположенията са, че компанията отвръща на Apple, която тепърва навлиза в света на стрийминга. Потребителите вече са открили някои заобиколни пътища като предаване към Chromecast или телевизор, поддържащ Netflix 2nd Screen. Най-лесното е да монтирате устройството си директно към монитора с HDMI кабел и адаптер.

Според The Verge, Netflix е прекратила работата на функцията поради анонса на AirPlay 2, с който се въвличат и устройства от трети лица (като Samsung). Компанията не може да различава какви телевизори ползват потребителите и следователно не може да предостави идеалното зрително преживяване. Проблемът за момента не е от особено значение, тъй като вече всеки модерен смарт телевизор притежава Netflix приложение и може да се свързва директно към Apple хардуер. Възможностите за дублиране на екрана на AirPlay също функционират нормално. Ако сте ползвали старата функционалност обаче, по-добре обърнете поглед към новите опции.

Освен че Netflix отказа да участва в новата стрийминг услуга на Apple, компанията забрани на потребителите да се регистрират в iOS приложението. Историята много наподобява на враждата между Google и Amazon, когато YouTube съдържанието беше блокирано за всички Amazon устройства.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Палустиниец Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Палустиниец
Палустиниец

Кой го интересуват на Netflexa глупостите ?
Какво общо имаме с тази услуга ?