Докладите на YouTube за 2019: Най-харесвани са PewDiePie и Minecraft

0
623

Годината е почти към края си и това означава, че официално моментът всички да започнат да правят статистики, равносметки и отчети е настъпил. Наскоро видяхме докладите на Google Play за най-харесваните мобилни приложения сред многомилионните потребители, а след това и на Spotify за най-харесваните и слушани песни, както на годината, така и на десетилетието. Сега е ред и на YouTube.

В четвъртък най-популярната платформа за видео споделяне пусна своят годишен преглед, в който показва кои са най-гледаните видео клипове и създатели на оригинално съдържание в платформата, които потребителите са гледали и харесвали най-много. Сред най-добрите видеоклипове, отчетени в Rewind 2019, ка музикалните видео клипове на BTS и Lil Nas X, видеоклипове на влогъри, които показват геймплей на Minecraft и Fortnite и видеа на популярни творци и влогъри като MrBeast и култовия, любим на малки и големи PewDiePie.

За какво точно се прави Rewind 2019?

 

YouTube споменава в началото на видеото, че резултатите от миналогодишната класация Rewind 2018 на най-харесваното съдържание не е минала особено добре. Самата класация също е под формата на видео клип, който представлява компилация с кадри от най-харесваното съдържание. Седмица след пускането на миналогодишното видео то е събрало над 10 милиона харесвания, което го прави едно от най-харесваните видеа по това време в YouTube.

„Не можем да пренебрегнем слона в стаята: Миналогодишната компилация YouTube Rewind… Ами, не беше най-любимата на хората… Меко казано. И именно заради това тази година опитахме нещо различно и обърнахме поглед към това, което сте харесвали най-много през годината. В нашата нова класация Rewind 2019 събпахме най-добрите видео клипове и създатели, които хората по-света са гледали и харесвали най-много – от геймъри на най-популярните игри до задължителните музикални видеа и влогове“, заявиха от YouTube в публикация в блога си от четвъртък.

Какво мисли аудиторията?

Засега реакцията към видео клипа с класацията изклежда хладна. Към петък сутринта Rewind 2019 беше събрал 1,3 милиона харесвания, но и 2,6 милиона нехаресвания. Някои изразиха разочарование в социалните мрежи, че видеото всъщност е компилация, която събира в себе си само топ 10 най-гледаните видеа, като редица казват, че броя гледания изобщо не може да бъде универсален ориентир за това кои видеа са били харесвани най-много през годината.

Заедно с Rewind 2019, от YouTube пуснаха и списък с най-добрите видео клипове за годината с разбивка по категории и жанрове, в който е обхванато на практика всичко – от най-харесваните влогъри до най-добрите геймъри. Най-актуалните видео клипове подбрани от САЩ са гледани общо 305 милиона пъти, което изразено във време превишава 50 милиона часа, съобщават от YouTube.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за