fbpx
17.7 C
София

Домашни рибки извършиха измама с кредитна карта на собственика си, с помощта на Nintendo Switch

Най-четени

В странна поредица от на пръв поглед случайни събития домашни рибки на собственик на Switch получават достъп до неговия акаунт в eShop. Успяват да добавят средства в него, като използва кредитната му карта. 

Престъплението е заснето на видео по време на предаване на живо без надзор. 

Стотици зрители наблюдаваха как малките рибки откраднаха самоличността на собственика си, докато него го нямаше. Цялата кражба започнала като експеримент, за да се провери дали рибките могат да завършат играта Pokémon Scarlet and Violet без чужда помощ. 

За да го направи, японският YouTuber „Mutekimaru Channel“ поставил уебкамера, фокусирана върху аквариума му с рибки. Софтуерът за проследяване на движението наблюдаваше рибите, докато те плуваха през насложена мрежа, изпълнена с входни данни на контролера. 

Ако рибата спре или промени посоката си, съответното въвеждане на контролера се регистрира в играта.

Мутекимару беше правил този експеримент и преди. През 2020 г. рибките му успешно завършват теста, като завършват Pokémon Sapphire за около 3195 часа. Нещо, което активно играещ човек може да направи за около 30 часа. Този път обаче нещата не се развили точно по план.

Кражбата на самоличността се случила, докато Мутекимару отсъствал от предаването на живо в YouTube. Играта вървеше гладко, като рибите спечелиха няколко битки. На 1144-тия час играта се срина, както се случва понякога. Без присъствието на Mutekimaru, който да поправи ситуацията, системата продължи да регистрира входни данни от рибите.

В крайна сметка видяхме електронния магазин на Nintendo да се появи (два пъти). Заедно с правилната последователност от входни данни, за да се депозират 500 йени чрез кредитната карта на собственика, запазена в Switch.

Беше разкрита информацията на въпросната карта пред всички зрители.

След това рибките използват част от наградните му точки, за да си купят нов аватар. Успяват да изтеглят емулатор на N64, да накарат PayPal да му изпратил имейл и да сменят името му на „ROWAWAWA¥“.

Mutekimaru се свързал с Nintendo, обяснил какво се е случило и поискал да му бъдат възстановени 500 йени. 

Колкото и да е забавно, Nintendo удовлетворява искането. Така че от всичко казано и направено, наистина нищо не било загубено, освен 10 точки за аватар. 


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини