15.9 C
София

Домейн адресът на Ню Йорк ще бъде ексклузивен за жители на града

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Ню Йорк Сити получи собствен домейн и от 8 октомври, .nyc адресите ще бъдат достъпни за регистрация от хора и бизнеси от мегаполиса.

И като всичко друго в Града на голямата ябълка, този адрес също е ексклузивен.

„Това е основно изискване за .nyc – за да направите каквато и да било регистрация, трябва да се намирате в Ню Йорк Сити“, казва Джеф Нюмън, вицепрезидент по регистрациите на компанията Neustar, която се занимава с тези домейни.

До сега най-ентусиазираните можеха да купят или поне наддават за желано от тях домейн име преди премиерата, но от другата седмица новите URL адреси ще се раздават на принципа „който дойде пръв“.

URL адресите за конкретни градове не са нова услуга и Лас Вегас, Маями и Лондон вече имат собствени домейни; рано тази година .berlin и .paris също станаха достъпни. Разликата обаче е, че при всички тях за собствен домейн може да кандидатства всеки, а не само жители на съответния град.

Регистрацията на .nyc струва само 20 долара, но в тази сума не влиза наемът, който трябва да плащате, за да имате жителство в големия град. Все още не е ясно какво ще се случи и когато даден потребител или бизнес напусне Ню Йорк.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини