На 18 юли Еврокомисията глоби Google с рекордните 4,3 милиарда евро ($5 милиарда) за злоупотреба с доминиращото положение на пазара за мобилни операционни системи. Сундар Пичай от своя страна заяви, че Android всъщност поддържа разнообразието на мобилни устройства и не ограничава конкуренцията. Сега Доналд Тръмп изказа крайното си възмущение от решението на европейските антимонополни органи.

Тръмп критикува решението на ЕК и каза, че Европейският съюз се е възползвал от Америка.

Нали ви казах! Европейският съюз току-що ни зашлеви с глоба от пет милиарда долара срещу една от най-големите ни компании. Те наистина се възползваха от САЩ, но това няма да е за дълго!„.

Това изявление е доста интересно, особено ако си припомним, че Силициевата долина не харесва особено много президента и не поддържа неговите решения. Ръководителите на Google никога не са се изказвали особено ласкаво за администрацията на президента. Но въпреки че Тръмп не се отнася много добре към големите технологични гиганти, особено към Amazon, подобни нападения от страна на ЕС съвсем не му се нравят.

Ситуацията може наистина да се усложни. Тръмп вече обяви търговска война на Китай. Какъв ще бъде неговият отговор на ЕС засега можем само да предполагаме. Но от това изявление си личи, че отговор със сигурност ще има.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
6 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
asd
asd

Кой беше ти, че не помня? След 2 минути разговор с Путин стана кастрирано кученце, тука се прави на голем? Още един пример, колко жалки са говномериканците.

Misho
Misho

Става ми жал за американския народ, как можаха да изберат такъв нагаждач. Този пенсионер ще повлече икономиката им доста надолу – да го сменят докато могат.

Кьорав кон
Кьорав кон

Остави икономиката, той е заплаха за световния мир. Интересува го единствено националната сигурност на америка, а това, че в други държави се водят войни заради тази им сигурност, изобщо не го интересува. Защо рискува бъдещвто на цялата планета, като извади щатите от парижкото споразумение за климата? За да защитял американските работни места…за нвго промените в климата и глобалното затопляне са измислица…

до кьоравия кон
до кьоравия кон

По принцип си прав, но нали не вярваш наистина в мита за „глобалното затопляне“? Него го измислиха точно действително управляващите САЩ (не „победителя“ в разиграваните на 4 години циркове за народа) с цел да отслабят икономиките на конкурентните си държави. Прочети „Състояние на страх“ на Майкъл Крайтън, ако не си в състояние сам да анализираш данните за промените в климата за последните над 100 години.

Кьорав кон
Кьорав кон

По принцип вярваш много на това, което четеш. Аз говоря от лични наблюдения. Промените в климата са факт и никоя книга не може да го опровергае! Всяко лято сме свидетели на температурни рекорди а всяка зима имаме все по-малко сняг. Как тази книга ще обясни това? Есента и пролетта така се размиха, че почти не се усещат – а уж сме с 4 сезона…не вярвайте на всичко, което се пише. Дори Стивън Хокинг каза, че на човечество му остават около 100 години, преди условията на земята да станат не годни за живот!

Същия
Същия

А ти пък вярваш на “авторитети” и “учени” които казват че причините за промените в климата са вследствие на човешката дейност (промишленост, вредни газове и т.н.) приемаш за чиста монета техните твърдения. Аз бих добавил към твоите думи, съмнявайте се във всичко което казват тези така наречени “учени авторитети”.

Кьорав кон
Кьорав кон

Нещо се бъркаш. Никъде не съм казал, че вярвам! Посочих единствено свои наблюдения + какво казва един от най-големите учени за бъдещето на човечеството. Дали в следствие на човешка дейност или не – климатът се променя и то не към добро и за съжаление с не бавни темпове. Преди около 30 години, когато бях дете имахме сняг всяка зима…сега има на снимка или ако завали е малко и за 2-3 дни…не е както преди – паднат 20-30 санта сняг и стои почти цяла зима…

lll
lll

Хич не ми става жал да ти кажа пък на мен. Когато се възползваха от капитализма не реваха. Сега капитализма ги застига и ще ги отвее като нищожна нацийка с безбожно мързеливи люде.

Бай дейтрейдър
Бай дейтрейдър

Нали не сте толкова наивни за да вярвате че само той единственно взима решенията еднолично…Ами да вземе евросъюза да си измисли нов андроид, уиндоус,процесори и тн..

pix3l
pix3l

Човека плямпа глупости, а после всички се чудят от къде им е дошло. Сирийците още помнят поста му в Twitter. 😀

ХР исто
ХР исто

ти как би го превел