Доналд Тръмп подписа указа за създаването на американски космически войски

8
947

Популярното уеб издание The Washington Post съобщи, че президентът на САЩ Доналд Тръмп е подписал указа за създаването на космическите сили Space Force. В официалното си изявление пред журналистите Тръмп каза, че Америка трябва да е подготвена.

Сега ръководителят на Пентагона трябва да подготви съответния законопроект, който да бъде внесен за потвърждаване в Конгреса. Основната задача на новите космически войски е сдържането на агресията в космоса и защитата на интересите на САЩ в космическото пространство.

Космическата войска ще стане шестият вид въоръжени сили на САЩ. Новите войски ще се ръководят от цивилно лице, подчинено на министъра на военновъздушните сили. Космическите сили ще се занимават със секретни сателитни системи, отбранителни космически операции, разполагането на сензори за регистриране изстрелването на ракети от Земята и други. Според Тръмп, създаването на новия тип войски е приоритетна задача за националната безопасност на страната.

Според политическите анализатори, това решение на президента на САЩ е свързано с новата надпревара във въоръжаването. През месец юни миналата година Тръмп заяви, че САЩ е лидер в космоса и няма да позволи на Китай, Русия и която да било друга страна да изпревари Америка. А през месец август 2018-та година вицепрезидентът Майк Пенс официално обяви, че започва създаването на новия род войски.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
1 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Палуестиниец
Палуестиниец

А с какво право „няма да позволи“ на друга държава да е лидер в космоса ?
Това да не е задния двор на САЩ ?
Кой ги избра да определят и решават бъдещето на другите държави и народи ?
То бива, но такава наглост вече не се трае

bluewater
bluewater

Глупак с кривак.

ред ор дед
ред ор дед

Лидери ама летят на руските ракети 🙂

Захари Стоянов ви го каза, ама не го слушахте
Захари Стоянов ви го каза, ама не го слушахте

Heil Trump!

OZZY
OZZY

Все още над 62% от хората посетили космоса, са изстреляни с американски кораби.Така ,че дрънкайте си.Даже Индия вече изпреварва роскосмос.А иначе, още преди три години путин създаде космически войски. За сведение на чебурашките.

разпределение на космонавти и астронавти по страни

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA_%D0%BD%D0%B0_%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%B8,_%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8_%D0%B2_%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8

процедурен въпрос
процедурен въпрос

А Дони дали ще се пазари с Вова за отстъпки при извеждането на „американските космически сили“ в космоса? 🙂 Или ще си плаща на РосКосмос както за обикновените астронавти до МКС? Защото за послените 12 години, след като в щатите измряха последните немски военопленици от ВСВ и совалките започнаха да гърмят като пуканки, всички американски космонавти летят с руски ракети. Иначе – да, много са напред краварите… Ама само в кинематографията. Например когато заснемат „кацане на хора на Луната“ 😀 Само с 28 години закъснение успяха да направят ракетен двигател, с половин процент по-ефективен от РД-180. Ама им трябват още… Виж още »

AxOx
AxOx

„Новите войски ще се ръководят от цивилно лице“ – ?!?!?!?!

Последния самурай
Последния самурай

Браво на Мики Маус ! (рижавия)