fbpx
4.1 C
София

Доналд Тръмп представи краудсорсинг сайта FundAnything

Най-четени

Сайтове като Kickstarter направиха краудсорсинга познато на интернет потребителите понятие. Чуждицата описва вид финансиране на концептуален продукт въз основа на малки като размер, но многобройни дарения от страна на потребителите на даден сайт. Според някои обаче все още много хора не са наясно точно какво е „краудсорсинг“ и какво трябва да знаят за него.

С цел популяризиране на този вид сайтове сред масите основателят на Learning Annex Бил Занкър, с финансовата помощ на световноизвестния бизнесмен Доналд Тръмп, представиха FundAnything. Ролята на Тръмп в тази инициатива е да насочи медийното и общественото влияние към новия сайт, обещавайки пълно финансиране на няколко проекта. „Толкова много хора имат нужда от помощ. Този сайт е добър начин да се справят със специфични проблеми,“ коментира Тръмп целта на FundAnything.

Според Бил Занкър, макар и подобни, сайтове като Kickstarter и Indiegogo са популярни единствено сред „бруклинските хипстъри“. Неговата цел е всички да знаят за FundAnything и всички да го използват.

Сайтът ще си удържа 5% административна такса, която ще става 9% ако регистрираната кампания се провали. Междувременно, потребителите първоначално ще бъдат окуражавани да даряват пари само на семейството и приятелите си, докато се почувстват достатъчно сигурни, за да финансират проектите на непознати хора. Освен всичко друго, те ще могат да ползват гаранция започваща от $100 в случай, че някой от кампаниите се окаже менте.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини