Един туит и около два часа бяха необходими на президента на САЩ Доналд Тръмп, за да свали цените на акциите на Amazon и да намали пазарната цена на компанията на Джеф Безос с внушителните $5,7 милиарда. Информацията е на Independent.

По време на търговете преди началото на борсовата сесия днес, цената на акциите на Amazon спадна с 1,2 процентни пункта след туита на Тръмп. В своето съобщение президентът повтори своята теза, че Amazon нанася огромна вреда на обикновените офлайн магазини, които плащат всички полагащи се данъци.

Amazon нанася огромни щети на останалите магазини, които честно си плащат данъците. Малките населени места, както и огромните мегаполиси във всички щати на територията на цялата САЩ понасят загуби. Изгубени са и огромен брой работни места„.

Това не е първата критика на Тръмп срещу принадлежащите на предприемача и милиардер Джеф Безос Компания Amazon и вестник Washington Post. Безос наистина е собственик на Washington Post, но там всичко е редовно – това е холдинг, който няма нищо общо с Amazon.

Тръмп още през месец юни каза, че Washington Post пише фалшиви новини и прикрива Amazon, която не плаща всички полагащи се данъци.

Подобни изказвания срещу частни компании президентът използваше и по-рано. Любопитното е, че тези изказвания почти всеки път водят до намаляване на пазарната цена на тези компании.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
6 Автори на коментарите
ХахахахСмяхMorganАнонименАнон Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ten
Ten

amazon е под анти мнополно разследване за whole food.

Анон
Анон

Само мога да им сера в устата на хамериканските идиоти. Нас какво ни бърка измислена държава на 240 години?
Ползвам си немския, френския и английския и ми е през курац за тия шибаняци.

Анонимен
Анонимен

И на тях имм е „през курац“ за теб

Morgan
Morgan

Значи всичко е точно, няма какво да се пените.

Смях
Смях

Не е истина колко са тъпи! Един палячо пише глупост в бяйтйва си социалка и цената на компанията спада… Смях в залата! 🙂

Хахахах
Хахахах

Ама как може такова нещо! Пълни глупаци да слушат този „палячо“ който е президент и един от най влиятелните хора в финансовата сфера. Да почнат теб да те слушат умният българин!