Докато Google обмисля, как допълнително да усъвършенства своите VR очила Google Glass, а Microsoft се опитва да намали цената на своя невероятно скъп AR шлем HoloLens, американската офталмологична компания Omega Ophthalmics разработи интересна платформа, с помощта на която в очната ябълка могат де се имплантират не само различни сензори и оптични лещи, но и сложни електронни устройства, способни директно да интегрират допълнена и смесена реалност в човешкото зрение.

Новата платформа се нарича Omega Gemini Refractive Capsule. Това е малък еластичен контейнер, който се въвежда под ириса на окото. Очните импланти не са нещо ново, но в този случай се прави много повече от обикновената замяна на оригиналната леща с изкуствена. В контейнера Omega Gemini има достатъчно място за автоматично подаване на лекарства към очната ябълка, за корекция на зрението, за поставянето на биометрични сензори и други най-разнообразни устройства.

Възможно е и поставянето на импланти за виртуална реалност, които например могат да показват пътя на възрастните хора до най-често посещаваните магазини. Но това е само началото – възможно е използването на новата платформа във военната сфера, а и толкова филмови режисьори отдавна мечтаят да имат нещо подобно.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари