Доставките на дисплеи за носима електроника през 2016 г ще достигнат 39 млн.

0
12
Нарастващата популярност на носимата електроника – смарт-часовници, фитнес гривни и други подобни джаджи – допринася за увеличаване на доставките на дисплеи за тези устройства. Анализаторската компания IHS смята, че доставките на екрани за носимата електроника ще се увеличат от 34 милиона през 2015 г. до 39 млн. през 2016-та.

Експертите отбелязват, че почти шест от всеки десет дисплея, използвани в носимите устройства през миналата година са базирани на AMOLED технологията (активна матрица на базата на органични светодиоди).

Най-голямо разпространение AMOLED панелите са получили в смарт-часовниците, като производителите все по-често им дават предимство, тъй като тези екрани са по-тънки, леки, осигуряват висока точност при цветопредаването и консумират по-малко енергия, отколкото другите видове дисплеи, обяснява анализаторът от IHS Джери Кенг.

Специалистът прогнозира, че през 2016 г. тази тенденция ще продължи, тъй като гъвкавите AMOLED-дисплеи дават по-голяма свобода при оформяне на дизайна и позволяват устройствата да се правят по-компактни и със заоблени краища на дисплея.

Водещите производители на смарт-часовници – Apple, Samsung Electronics, LG Electronics и Microsoft – вече използват в своите джаджи гъвкави AMOLED екрани. Експертите смятат, че благодарение на тези компании, доставките на гъвкави AMOLED-дисплеи за „умни“ часовници ще се увеличат с 23 млн. през 2016 г. до 80 млн. през 2024-та год. Прогнозата на IHS предвижда също така, че общо всички доставки на екрани за смарт-часовници ще нараснат средно с 22% за година и през 2024-та ще достигнат 118 милиона броя.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари