Доставките на ноутбуци през април 2018-та са намалели с почти една трета

3
501
През април 2018 година, доставките от петте брандови производители на ноутбуци са намалели с почти една трета в сравнение с предходния месец. При това, на годишна база доставките са се увеличили с 3%, отчитат експертите на Digitimes Research.

Специалистите не смятат, че е регистриран ръст в знак за възстановяването на PC пазара. Според тях, това е по-скоро свидетелство за запазващата в отрасъла несигурност. На база на това колебанията на доставките са станали по-остри, отколкото обикновено.

Априлските доставки на HP Inc. са се оказали значително по-малко от мартенските, но в сравнение с април 2017 г., разработчикът е постигнал двуцифрен ръст на доставките. Dell миналия месец изпревари Lenovo. Тя излезе на второ място по доставки на ноутбуци в света. Експертите отбелязват, че от началото на 2018 година Dell е успяла да изпревари китайския си конкурент два пъти.

Lenovo, на фона на търговския конфликт между САЩ и Китай, както и продължаващата в компанията реорганизация, падна в класацията на водещите доставчици на преносими компютри на трето място.

Що се отнася до ODM-компаниите, то при тях месечния спад на доставките през април възлиза на 27%. В най-големия контрактен производител, определен от Quanta, се превърна компанията Compal Electronics. Специалистите свързват напредъка с факта, че броят на поръчките от страна на американските клиенти не е намалял толкова при Compal, като при Quanta.

По-рано експертите на Digitimes Research прогнозираха, че през второто тримесечие на 2018 година, глобалните продажби на персонални компютри ще спаднат до най-ниското си ниво. За цялата 2018 година ще бъдат пуснати с 3-5% по-малко устройства, отколкото през 2017-та.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари