Виртуалната реалност постепенно навлиза сред потребителите. Според статистиките на аналитичната агенция Canalys, броят на продадените VR шлемове и очила за третото тримесечие на тази година достигна рекордните 1 милион бройки.

Експертите считат, че основната причина за този ръст е намаляването на цените на тези устройства от страна на водещите производители. Да си припомним, че шлемът за виртуална реалност HTC Vive към днешен ден се продава при цена $600, Oculus Rift поевтиня до $400, а PlayStation VR въпреки че както преди се продава за $400, сега в комплекта е включена специална камера, необходима за разкриване цялостния портал на устройството за виртуална реалност.

Най-много VR шлемове през миналото тримесечие е реализирала японската Sony. Броят на продадените PlayStation VR устройства, според статистиките на Canalys, е достигнал 490 000 броя. В същото време, Oculus и HTC са реализирали съответно по 210 000 и 160 000 шлема за виртуална реалност.

През следващата година и без това бързо развиващият се пазар за VR устройства ще получи допълнителен тласък от партньорите на Microsoft, подготвящи свои VR устройства в рамките на платформата Windows Mixed Reality с цена от $300 и нагоре.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари