Бизнесменът заведе съдебно дело срещу новозеландските и американските власти.

Ким Дотком по съдебен път изисква от правителството на Нова Зеландия няколко милиарда долара компенсация за незаконния арест по недействителна заповед. Дотком обвини органите на държавата в небрежност и злоупотреба с властта, което е довело до унищожаването на високодоходната онлайн услуга Megaupload.

Това се отнася до полицейската акция преди 6 години. Въпреки че обискът е извършен по отношение само на нарушаване на авторски права, той е бил особено агресивен и е напомнял на военна операция. Действалият под натиска на американските власти и холивудски компании елитен новозеландски отдел за борба с тероризма е провел обиска в дома на Дотком и го е задържал заедно с жена му и детето му.

Дотком счита, че действията на властите противоречат на законодателството на Нова Зеландия и виновните трябва да отговарят. Миналия месец той подаде молба до Върховния съд на Нова Зеландия с искане от американските и новозеландските власти на компенсация за нанесения ущърб.

Според съдебния иск, обискът е извършен по недействителна заповед, за което полицията е премълчала. А окръжният съд е нямал достатъчно причини да реши екстрадиране за извършените престъпления.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
OZZYcl500Dave Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Dave
Dave

Прав е човека обаче едвали ще успее да постигне нещо…

cl500
cl500

тука тоя кенеф булгаристан може да се оправи само по този начин.. съдене до дупка.

OZZY
OZZY

Нещастник,не наричай България булгаристан.Ти си кенеф и България не те заслужава.