Изследване, проведено от маркетинговата компания Ovum прави смело предвиждане: до 2021г. устройствата, на които има виртуални асистенти ще надвишават броя на хората по Земята.

„В глобален план, инсталационната база на вградените дигиталните асистенти ще надхвърли 7.5 млрд. активни устройства до 2021г.“, заключава компанията, базирайки се на данни от последните няколко години. Докладът посочва и конкретни цифри за следващите години: Google Assistant с прогнозиран дял от 23.3%, следвани от Samsung Bixby с 14.5% и Siri на Apple (13.1%), Amazon Alexa (3.9%), Microsoft Cortana с 2.3%. Компанията не включва китайските дигитални братя и сестри на персоналните помощници, но прогнозира, че до четири години инсталационната им база ще е близо до 1.2 млрд. Изследването коментира, че докато Alexa и Google са завзели основно американския пазар, Siri на Apple имат относително еднакво разпределена инсталационна база по света и в този смисъл, платформата изглежда ще получи най-голям прием в следващите години.

По отношение на устройствата, в които присъстват дигиталните асистенти, също се очаква промяна, като след смартфоните и таблетите, на които те присъстват основно, се очаква те да влязат в телевизорите и интелигентните уреди в умните къщи.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анонимен
Анонимен

Толкова е просто, щом ще са повече от хората, излишните дигитални асистенти, ще си асистират помежду си. 😀