До Windows 10 безплатно ще могат да се обновяват и пиратските копия на операционната система

14
210

Вчера разбрахме, че Microsoft безплатно ще обновява до Windows 10 операционните системи Windows 7 и Windows 8. Днес се появи нова интригуваща информация за обновяването към новата версия.

Ще обновяваме до Windows 10 всички персонални компютри – както компютърните системи, издържали проверката за автентичност на софтуера, така и компютрите, които не са преминали тази проверка“ – зави Тери Майерсън в интервю за Reuters.

Очаква се тази безпрецедентна стъпка да привлече милиони нови потребители към операционната система Windows. Мнозина коментират, че явно потенциалният възможен доход от продажбата на софтуер и онлайн-услуги вече превишава цената на самата операционна система.

Това всъщност се случи вчера и далеч не всички повярваха в нечуваната щедрост на Microsoft, понеже в интервюто за Reuters ставаше дума за Китай. Но днес се появи друг източник – Microsoft потвърди и пред Verge, че не става дума само за Китай. „Всеки потребител, който разполага с хардуер, удовлетворяващ системните изисквания, ще може да обнови операционната си система до Windows 10, включително и потребителите с пиратски версии. Ние се надяваме, че потребителите ще оценят преимуществата от това, да притежават лицензна операционна система“.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
14 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари