Промяната е неизбежна, но няма да се случи скоро.

Милиардерът и ранен инвеститор в компании, като Skype, Hotmail и Tesla, Тим Дрейпър направи доста смело изказване, заявявайки, че хората по света ще изберат в крайна сметка криптовалутите и биткойн пред традиционните пари, които използваме днес.

В интервю за TheBitcoinOfCryptoStreet, Дрейпър заявява, че е крайно време правителствата по света да променят начина си на мислене и да преминат от идеята за налагане на контрол към друга – тази да предоставят услуга. „Голямото предимство на криптовалутите е, че те не са обвързани с дадено правителство. Правителствата ви контролират, контролирайки вашата валута. Те трябва да преминат от контрол към услуга. Те трябва да започнат да мислят в посока на: „Как да привлека граждани към правителството?“, вместо: „Ти живееш тук, ти работиш за мен“, обяснява Дрейпър.

Дрейпър дава и пример с Япония, където биткойн беше признат за законно платежно средство. „И смятам, че това ще бъде промяна, която бавно започва да се случва по света. Японското правителство разпозна тази промяна“, заявява той.

Инвеститорът е убеден, че традиционните валути не могат да се съревновават с криптовалутите в дългосрочен план, а причината за това е, че никой не би поискал да бъде зависим от правителството, когато са достъпни алтернативи.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
2 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
pen4o
pen4o

Следователно, списвача има криптовалута за продаване.

Палуестиниец
Палуестиниец

Тия крипто простотии умряха вече…

Пенчо
Пенчо

Да затова струва по 4000 долара вече…

the professor
the professor

ми беше 16000-18000 по едно време… бита карта са всички цифрови валути… и колкото повече разновидности се нарояват толкова повече пада цената…
тенологията е добра, но не за ползване в криптовалути а примерно в договори и електронно гласуване (ще е сигурно че никой не може да ти промени договора/гласа)

don
don

у’ нащу селу крипто не приемат.

садасд
садасд

Крипто ентусиастите са на изчезване. Вярно, някои хора направиха пари (лично познавам двете крайности: човек, купил 500 биткойна по 100$ и продал ги по 1000$, и такъв купил 250 биткойна пак по 100$, но той не ги продаде като бяха 20.000$, щото щял да чака още. А сега – чака да станат пак 20.000, щото иначе щял да се набута….). Та, има и наистина БОЛНИ мозъци, които само повтарят как биткойна щял да стане нрзаменим и безценен…. не знам как да ги коментирам. Тия хора имат нужда от психиатрична помощ, но не си го признават. Един си продаде колата (при… Виж още »

the professor
the professor

това никога няма да стане. просто тогава…
1. тия валути нямат покритие и се манипулират
2. при кражба бяма връщане, няма и как да се докаже че точни тия пари са крадени… но пък края на хартиените пари и монети може да дойде…