Дронът на КАТ-София избяга, не му въвели правилните GPS координати

16
3783

Редица медии днес припомнят случка от преди две години, когато КАТ-София загуби своя дрон по време на тестове на машината. Решихме обаче да я споделим и ние, защото подобно нещо несъмнено трябва да е за урок на всички, решили да се сдобият с летяща машинка.

Историята започва с това, че столичните катаджии решили да си купят дрон. Искали да си помагат в работата и да бъдат в крак с технологиите на 21-ви век. Събрали си дребна сума пари и купили машината за около 400 лева, разказват самите те.

Случката не е влизала в официалните доклади на МВР, тъй като дронът не е бил закупен с пари на ведомството, а с лични средства на катаджиите. И е разказана за първи път през юни 2017-а от един от участниците, твърдят журналисти.

Всичко се случило по време на тестовете и на практика първия полет на дрона. Разказът твърди, че полицаите не се запознали с инструкцията и направо решили да тестват машинката как лети. Дронът, чиято марка остава неизвестна, имал специална настройка за HOME локация, на която да се върне. Полицаите забравили да въведат обаче точните координати на летящата машина къде точно да се върне и тя отлетяла в неизвестна посока, когато бутонът бил натиснат. Както се шегуват някои колеги журналисти – „Я към Илиянци, я към Китай“.

Въпреки нелепата случка столичните пътни полицаи са се зарекли пак да съберат пари и да купят нов дрон. Този път обаче първата им работа щяла да бъде да въведат координатите на „дома“

16
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
8 Отговори на коментарите
9 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

катаджии ги наречи и повече не ги обиждай

Ебачев
Ебачев

като оная песен на Явор „а фуражка се крие под мусташка…..“ хахаха

Иначе има мн умни момчета в БГ полицията, но те ги натискат нарочно надолу и ги задушават….

Като навсякъде другаде, междудругото…

Системата мачка…

да беееее...
да беееее...

Пълно е с „умни момчета“ в полицията… колкото е пълен уя ми с костички… 🙂 Нали знаеш, че за да започнеш работа като полицай в България има само два варианта: трябва или баща ти също да е ченге, или да броиш 5 бона на ръка само за да те свържат с човека, на когото трябва да дадеш между €20К и €30К, за да те назначат. Т.е. трябва да си или потомствен дебил N-то поколение, или безмозъчен идиот с много пари, за да не ги инвестираш по по-добър начин. За да станеш полицай, трябва да си: – прекалено тъп за умствена… Виж още »

115
115

Ако с колегите съберем пари и си купим кафемашина за офиса, тя на фирмата ли ще е или наша? Та и с дрона така, полицаите събрали пари, купили си играчка, но я изгубили, а после изведнъж играчката става „КАТ-София загуби своя дрон“

Kozer
Kozer

ACAB

Ах, горките катаджии!
Ах, горките катаджии!

Живи да ги ожалиш! Сигурно за да съберат тази дребна сума, катаджиите са решили да дадат всички подкупи, които са получили за времето между 12:00 и 12:05 часа предния ден.

saentist
saentist

Някой ги е подкупил с дрон. 😉

123дрон
123дрон

GPS координатите за функцията Хоум не се въвеждат ръчно а се присвояват автоматично след като се “закачи” определен брой сателити. Ако избързаш и го вдигнеш преди това се случва точно описаната глупост – дрона няма присвоени координати и се губи. Освен това явно не са знаели че докато не се научиш дрона се кара “на поглед” – до там до където го виждаш и можеш да контролираш. Аматьори полицаи и журналисти.

Кофти Желев
Кофти Желев

Точно казано. Браво. Такива тъпири, не трябва да се докосват до статия.

Кофти Желев
Кофти Желев

Един коментар до БЛИЦ редактора Желев, беше бързо изтрит

Кофти Желев
Кофти Желев

Кофти Желев

Точно казано. Браво. Такива тъпири, не трябва да се докосват до статия.

saentist
saentist

Кви дронове кви кифладжииски истории
http://www.uavfactory.com/product/74
ей това е истината полет до 20 часа
с подходяща камера в комплекта пиле няма да прехвръкне.

да бе
да бе

22 кила, 3.3 метра дълъг… И сигурно струва колкото нова кола. Искам да те видя как ще го прибереш като кацне с парашута си в града върху някой блок 🙂 Да не говорим, че това нещо за разлика от дрона не може да стои на едно място и да снима. Трябват му поне двама оператори, щото един човек няма как да издържи 20 часа да го управлява без почивка. Пък докато отидеш да се изпикаеш – то отлетяло на п. си м. и след това не можеш да го намериш…

saentist
saentist

За 20 часа ще избие парите,
На сайта има достатъчно видеа за демонстрация на възможностите.
А дали може или не може да седи на едно място има физично обяснение че може, макар и да не е нужно.

Попо най
Попо най

Веско Маринов е написал песен за дроновата милиция и дроня не издържал и отлетял на юг с птиците.

Хората Луната и Марс ще колонизират, ганьовци и хрантутници един дрон не могат да опазят.

Има само един шанс за младите и той е емиграция!