Дуров напомни, че Telegram блокира призивите за насилие

9
824

След съдебния иск с изискване Telegram да бъде премахнат от американския App Store, създателят на месинджърa Павел Дуров коментира ситуацията и официално заяви, че Telegram не нарушава никакви правила.

Дуров каза, че екипът модератори на месинджъра е предприел най-строги мерки срещу американските Telegram канали пропагандиращи насилие, така че Telegram в никой случай не може да бъде сравняван с блокирания Parler.

Павел Дуров допълни, че американските потребители на Telegram са само 2% от всичките потребители на месинджъра и че неговата онлайн услуга е ориентирана към чуждестранна аудитория. Въпреки това, ръководството на Telegram внимателно следи как се развива ситуацията в Северна Америка.

„Хората от цял свят разчитат на  Telegram, за да отстояват човешките права“ – отбеляза Дуров.

 

„От началото на месец януари 2020 година екипът на Telegram е предприел по-строги мерки по отношение на американските канали на месинджъра,  насърчаващи насилието. Благодарение на тези усилия миналата седмица нашите модератори блокираха стотици публични призиви за насилие, които биха могли да достигнат до десетки хиляди абонати“ – каза още Павел Дуров.

Да напомним, че размириците във Вашингтон започнаха на 6 януари. За да бъде ограничено разпространението на призивите за насилие в интернет пространството технологичните гиганти Apple, Google и Amazon предприеха безпрецедентни мерки и блокираха независимата социална мрежа Parler.

3 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари