fbpx
5.3 C
София

Дуров се отказа да връща 110% на инвеститорите от САЩ

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Преди няколко дни Павел Дуров направи специално предложение на инвеститорите в блокчейн платформата TON, която бе временно забранена в САЩ от американските власти. Той предложи всички инвеститори сега да получат 72% от вложените в неговата платформа пари или 110% след една година, като необходимите парични средства ще бъдат дадени от продажбата на част от Telegram, потребителите на който продължават да растат лавинообразно. Към днешен ден пазарната цена на Telegram се счита за $10 милиарда.

Но юристите на компанията Telegram посъветваха Дуров да промени своето решение и той се съгласи с тях. Предложените както преди е актуално за всички инвеститори с изключение на инвеститорите от САЩ. На американците незабавно ще бъдат върнати 72% от направените инвестиции и за тях друга алтернатива повече не се предлага.

На 4 май тази година екипът на Telegram изпрати до инвеститорите два версии на писмо, с което Дуров информира за направената промяна в условията на предишното предложение от 29 април.

Ето как изглежда версията за американските инвеститори:

„За съжаление, имайки предвид вашия статут на инвеститор от САЩ и на базата на направените наскоро обсъждания с властите и с нашите адвокати, ние взехме трудното решение да използваме именно този вариант от гледна точка на неопределеното отношение на регулаторните органи на САЩ. Поднасяме своите извинения за причиненото неудобство, но считаме, че по този начин ще намалим регулаторния риск в интерес на всички участващи в този проект страни“.

На 4 април 2020 година съдът на Южен окръг Ню Йорк обяви токените на криптовалутата Gram за ценни книжа и забрани те да бъдат давани на купувачите, които ги получиха по време на ICO в началото на 2018 година.

Екипът на Павел Дуров помоли всички неамерикански инвеститори да потвърдят своята юрисдикция до 17:00 часа лондонско време във вторник, 5 май, а след това да изпратят подписаните документи до 11 май.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини