Дългогодишен служител на AMD прие работа в Samsung

0
19

От доста време насам финансовото положение на Advanced Micro Devices е меко казано „незавидно“. Дългогодишни служители продължават да напускат компанията. Последният, който включваме в списъка, е Майкъл Годард – корпоративният вицепрезидент по продуктово дизайнерско инженерство и главен инженер на клиентските продукти.

Годард е истински ветеран в AMD. Според профила му в LinkedIn той е постъпил на работа в компанията още през 1988 година. От този месец нататък обаче инженерът ще работи в новата си компания – Samsung. Той ще изпълнява длъжността вицепрезидент и системен архитект в офиса на корейската компания в град Остин, щата Тексас.

Годард бе един от най-влиятелните инженери в AMD. В края на 90-те години той работеше в екип с Дърк Мейър – инженер, който по-късно, в периода 2008 – 2011 година, беше Изпълнителен директор на компанията. Годард е работил и за клона на AMD в Индия.

Служители на компанията са изненадани от напускането на Годард и са сигурни, че не може да става дума за уволняване. Инвеститорите на AMD също не бяха особено зарадвани от този факт. Малко след новината, акциите на компанията спаднаха с повече от 2 пункта и достигнаха $2.43.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари